• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj: Plovilo teško ozlijedilo ronioca

Njemački ronilac zadobio je teške ozljede u subotu navečer u neposrednoj blizini Crvenog otoka kod Rovinja, kada je, kako se pretpostavlja, preko njega prešlo plovilo, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sinoć je oko 18.40 sati zaprimila dojavu o ozljedi ronioca, 35-godišnjeg njemačkog državljana.
Ozlijeđeni ronilac prevezen je u Rovinj gumenjakom slovenske zastave, te ga je potom preuzela hitna pomoć i prevezla u Pulu.

Nezgoda se dogodila u neposrednoj blizini Crvenog otoka na plovnom putu, a pretpostavlja se da je preko ronioca prešlo plovilo s obzirom na to da je zadobio teže ozljede, navodi se u priopćenju.
Prema zadnjim informacijama iz pulske bolnice, stanje ronioca je stabilno i izvan je životne opasnosti, no ima otvoreni prijelom i višestruke posjekotine.
Blizu mjesta nesreća viđeno je plovilo tipa gliser duljine oko 5 metar, bez kabine sa staklom na pramčanom dijelu, sivo-bijele boje. Za počiniteljem tragaju policija i Lučka kapetanija Pula.

Izvor: www.glasistre.hr