• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj drugu godinu zaredom šampion turizma

Nije bilo sretnijih turističkih djelatnika ovog tjedna na Danima hrvatskog turizma u Poreču od Rovinježa, koji su drugu godinu zaredom stali na tron najboljih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Ove godine briljirali su u tijesnoj konkurenciji s Porečom i Dubrovnikom u kategoriji Najbolja destinacija odmorišnog turizma. Riječ je o novoj kategoriji turističke nagrade koju su zajednički uspostavili Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska turistička nagrada, dok su lani dobili nagradu šampion turizma po "starim" kategorijama nagrada.
- Drago mi je da smo ove godine, bez obzira na promjenu kategorija nagrada i načina nagrađivanja, ponovno na prvom mjestu te da smo proglašeni najboljom ovogodišnjom odmorišnom destinacijom. To smo zaslužili jer se u našoj destinaciji kontinuirano ulaže u poboljšanje kvalitete usluge. Osmišljavamo proizvode i nudimo ponudu kao što je kulturni i kongresni turizam te aktivni odmor, dakle to su proizvodi koji dovode goste u pred i posezoni.
Sada ćemo se još i fokusirati na druge kategorije nagrada jer smo u okviru PPS-a za produženje pred i posezone, odnosno projekta Hrvatska 365 udruženi s Balama, Kanfanarom i Savičentom. Druge godine natjecat ćemo se za nagradu u kategorijama odmorišnog turizma, city break destinacija te Hrvatska 365, kazala je direktorica Turističke zajednice Rovinja Odete Sapač.

A u novim kategorijama ocjenjivali su se svi elementi turističke ponude, ali i usluga, snaga brenda, marketinške aktivnosti, prepoznatljivost destinacije te omjer cijene i usluge.
- U godini kada hrvatski turizam od osamostaljenja bilježi rekordne rezultate, dodijeljena najviša nagrada Rovinju, ima posebnu težinu. Hvala svim sugrađanima jer za sve lijepo, napredno i učinjeno zaslužni su svi. Ponovna, ovogodišnja nagrada potvrda je da imamo dobar koncept razvoja turizma, no predstavlja i veliki poticaj, jer pred nama je jako puno posla, osobito u razvoju zdravstvenog, sportskog i nautičkog turizma. Donijeli smo plansku dokumentaciju kojom turistička privreda može realizirati svoje najavljene investicije veće od jedne milijarde kuna. Jučer smo slavili, a od danas nastavljamo snažno ići ka zacrtanim ciljevima, kazao je rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza.
Naime, Rovinju nagrade zadnjih nekoliko godina idu i zbog snažnog investicijskog ciklusa najvećeg hotelijera Maistre, ali i samog grada koji ulaže u plaže, ceste, šetnice te ostalu turističku infrastrukturu. Ove godine Maistra je otvorila novoobnovljeni hotel Adriatic koji je svojevrsni muzej i galerijski prostor gdje su imali priliku svoje radove izložiti brojni umjetnici. Upravo stoga, Adriatic je na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma dobio drugo mjesto u kategoriji nagrada kulturnih atrakcija. Inače, u ovaj je hotel uloženo trideset milijuna kuna.
Također, Rovinj je u 2015. dobio i dodatne sadržaje - uređeni su dječje igralište i trim-staza na Zlatnom rtu te veliko parkiralište na mjestu nekadašnjeg zabavnog centra Monvi. Nemojmo zaboraviti i da je lani "u promet" puštena i jedna od najljepših plaža na Jadranu, ona podno hotela Monte Mulini i Lone koja je zasigurno veliki mamac domaćih i gostiju. Ujedno, ponovno je svoja vrata otvorio i gradski hotel Angelo d'Oro.
U narednom periodu Rovinj, koji očekuje da će do kraja godine ostvariti 3,3 milijuna noćenja, što je najveći turistički promet u državi, nastavit će se uređenje upravo te šetnice do samog grada.

Izvor: www.glasistre.hr