• hr
  • en
  • de
  • it

Rogoznica: značajan porast domaćih gostiju

Rogoznička Turistička zajednica zadovoljna je predsezonom. U travnju je rogozničko područje posjetilo oko 400 gostiju, što je u usporedbi s prošlom godinom porast od 14 posto, ostvareno je 1128 noćenja ili 28 posto više nego lani. Zabilježen je značajan porast domaćih gostiju. Bilo ih je gotovo 300 posto više nego lani, a ostvarili su 200 posto više noćenja, što je udio od 11,5 posto.
- Ovih dana imamo najviše gostiju iz zapadne Europe. U travnju su najbrojniji bili Nijemci koji su ostvarili 25,3 posto noćenja, slijede Francuzi sa 7,7 posto, pa Austrijanci sa 6,6 posto, a izgleda da nas rado posjećuju i Skandinavci, naime, prvi put gosti iz Norveške u travnju su ostvarili 5,8 posto noćenja.
U hotelskom smještaju, koji inače u odnosu na prošlu godinu bilježi pad od 10 posto, ostvareno je 53,7 posto noćenja, dok je privatni smještaj (sobe, apartmani, kuće za odmor) s udjelom od 46,3 posto ostvario iznimno velik porast od čak 151 posto.
Prosječan broj noćenja po dolasku u hotelskom smještaju bio je 2,2 posto, a u privatnom smještaju 5,1 posto. Legalizacijom bespravnih kuća bitno je porastao broj kreveta u privatnom smještaju, a i apartmani i sobe sve su luksuznije opremljeni. Držim da su ohrabrujući rezultati u predsezoni najava su uspješne glavne turističke sezone. Zanimanje za rogozničko područje je veliko - kaže direktor Turističkog ureda Mario Mladinić.
Prošla gpodina bila je izuzetno turbulentna za rogozničku TZ. Nakon smjene direktora, Skupštine i Turističkog vijeće čitava godina potrošena je na inspekcijske nadzore i pospremanje nereda, odnosno na saniranje nepravilnosti i neplaćenih računa.
Bivša garnitura ostavila je brojna neugodna iznenađenja: kredit od 120 tisuća kuna koji je bivša direktorica podigla bez znanja Turističkog vijeća i predsjednice TZ, te neplaćeni i nigdje evidentirani računi.
- Uz pomoć i razumijevanje općine prevladali smo krizu. U ovu godinu ušli smo ambicozno s agresivnom promidžbom i novim projektom brendiranja destinacije - rekao je Mladinić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr