• hr
  • en
  • de
  • it

Rijeka očekuje 10 kruzera

 

Kvarner bilježi dobar turistički promet u prva četiri mjeseca ove godine. Prvi kruzer došao je u Krk, a u Rijeci ih se ove sezone očekuje deset. Županijski proračun bit će gotovo za petinu veći od predviđenog, najviše zahvaljujući porastu prihoda od poreza na dohodak.

Turistički travanj na Kvarneru je na razini prošlogodišnjeg, a najave sezone obećavaju rast, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. U Krku se prvi put pojavio kruzer. U riječkoj se luci ove godine očekuje 10 te sljedeće 17 brodova na kružnim putovanjima. Uz produbljenja opatijske i krčke luke, Primorsko-goranska županija radi i na tome da Rijeka uskoro postane polazište i ukrcajna luka za kruzere.
U prva četiri mjeseca sve urbane destinacije Kvarnera bilježe porast gostiju, najviše Opatija, Krk i Lošinj. Većina se odnosi se na hotelski smještaj jer nema dobre predsezone i posezone bez hotela, kaže Komadina. Ukupno se od siječnja do travnja bilježi rast od 10 posto dolazaka i noćenja. Prevladavaju Slovenci i Austrijanci.

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-rijeka