• hr
  • en
  • de
  • it

Riječki dokapetan doveo do Molo Longa kruzer "Sirena"

Naježiš se kad spustiš sidro u svoju luku. 

Tata je bio 40 godina u Jadroliniji, a mama u Jugoliniji i kasnije Croatia Lineu. Još kao dijete sam znao da želim biti pomorac!

Srce k'o Učka! Takav je osjećaj kad po prvi puta u pomorskoj karijeri čovjek dobije priliku uploviti u svoj grad s jednim doista prekrasnim putničkim brodom. Tako je bilo i dozapovjedniku kruzera »Sirena« Davoru Ilijiću, koji je jučer »spustio sidro u svoju luku«. Rijeka ih je sjajno dočekala s glazbom i pjesmom, a putnici, njih oko 700, uglavnom Amerikanaca, krenuli su u obilazak znamenitosti.
Na organizirane izlete, prema Opatiji, Plitvicama, Istri, Krku, Gorskom kotaru ili laganim hodom preko Molo longa do riječkog Korza. »Sirena« je također prvi puta stigla u Rijeku. Ona je i prvi brod kompanije »Oceania Cruises«, koji se privezao uz riječku obalu, ali neće biti i posljednji, već tek prvi u nizu, jer je najavljen dolazak još većeg kruzera »Riviera«, također u vlasništvu »Oceania Cruisesa«. »Sirena« spada u kruzere srednje veličine, duga je 181 metar, ima ukupno 11 paluba od čega je 9 dostupno putnicima. Srećom, po svom gazu koji iznosi maksimalno 5,8 metara, bilo je tehnički moguće privezati se uz Molo longo.
Brod može ugostiti nešto više od 700 putnika, koje opslužuje više od 400 članova posade, što govori da je usluga na najvećoj mogućoj razini. Vlada gotovo familijarna atmosfera, putnici i posada se tijekom putovanja stignu i upoznati.
lanovi posade dolaze iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta, a desetak ih je iz Hrvatske uključujući i drugog čovjeka na brodu, dozapovjednika Davora Ilijića, koji je našu novinarsku ekipu ugostio ne skrivajući zadovoljstvo što je stigao doma.

Izvor: www.novilist.hr