• hr
  • en
  • de
  • it

Rexu pivo, meni kavu s mlijekom

Kafić za pse u lučici Podvorska privukao je pozornost svjetskih medija što ni ne čudi jer se ovako atraktivna ponuda za četveronožne ljubimce može pronaći jedino u Crikvenici, što je izvrstan dodatak turističkoj ponudi

O Monty's Dog Beach & Baru Crikvenica već smo izvijestili prošle godine, no ovo ljeto priča je postala internacionalna senzacija. Naime, pozornost im je posvetila i novinska agencija Reuters čiju su informaciju nakon toga prenijeli i mnogi svjetski mediji. Sve to upućuje na zaključak da ovo uistinu jest jedinstven koncept u svijetu.
Iako je kafić na već poznatoj plaži za pse u biznis krenuo prošlo ljeto, tada je postojala samo kućica. Ovo je ljeto vlasnik Igor Montanari na nasip u lučici Podvorska odlučio dodati terasu te se sada oko kućice nalazi i natkrivena sjedeća garnitura. Pored toga, ove godine kafić ima i wifi, postavljene su kamere te se nudi live stream. Osim tih kamera, Montanari je kupio i GoPro kameru koju stavi psima na leđa kad idu u more pa tako gosti imaju priliku vidjeti iskustvo iz pseće perspektive. Novosti ima i na meniju. Osim pseće pive i sladoleda koji su se nudili već prošle godine, vlasnik je proširio ponudu te psi sada mogu naručiti pseći čips, pseći čaj te ih uskoro čeka i pseći pomfrit.
Ova atraktivna ponuda je pored vlasnika pasa privukla i novinsku agenciju Reuters čiju su priču preuzeli mnogi svjetski mediji. Dalo bi se stoga zaključiti da je ovo jedinstven koncept u svijetu, a ne samo u Hrvatskoj kako je u početku mislio Montanari. Ističe kako se vlasnici pasa na plaži žele osjećati jednako ugodno kao i drugi posjetitelji. Iako sama plaža za pse nije novost, ovakav koncept, koji uključuje i kafić u kojem piće, osim vlasnika, mogu popiti i psi je velika vijest. Ukratko, psi su ovdje jednaki ljudima. Ne tjera ih se s ležaljki, mogu se otuširati te zasladiti nekim od specijaliteta koje nudi kafić. Vlasnik dodaje kako ovo može biti samo »dobar dodatak turističkoj ponudi bilo kojeg mjesta«.
Ako mjesto u ponudi ima ovakvu plažu, logično je da bi ugostitelji trebali nuditi i smještaj koji dopušta pse. Montanari ističe kako već ima pet friendly apartmana te se njihov broj samo povećava. Objašnjava da su prošle godine držali predavanja za TZ grada Crikvenice i pet friendly iznajmljivače. Nadalje smatra da će to uskoro postati standard u turizmu, »da ljudi imaju pet friendly markicu na svojim apartmanima jer vlasnika pasa je jako puno i njihova platežna moć je jednako dobra kao i ona drugih gostiju«.
Ono što je Montanarija posebno iznenadilo jesu pozitivne reakcije. Vijest se sada proširila svijetom te je mnogo korisnika ostavilo komentar. Vlasnik kafića ističe kako je broj negativnih komentara apsolutno minimalan, što ga začuđuje jer i za najpozitivnije priče, na internetu se uvijek nađe pesimista koji imaju nešto loše reći. No ne i za ovo!

Izvor: www.novilist.hr