• hr
  • en
  • de
  • it

Redari kaznili ribare zbog mreža koje smrde na Rivi

Kao što je prethodno i najavljeno i nakon prethodno izrečenih mjera upozorenja, komunalni redari Grada Pule danas su obišli ribare koji su na pulskoj rivi rastegnuli mreže iz kojih se ovih dana šire neugodni mirisi te su započeli sa sankcioniranjem ribara koji krše Odluku o komunalnom redu Grada Pule, javljaju iz Grada Pule na svojim stranicama.
Nije poznato pišu li komunalni redari kazne gradonačelniku Borisu Miletiću, Igoru Starom i ostalim odgovornima zbog smrada koji se cijelo ljeto širio iz kanalizacije kod Pošte.
Temeljem navedene Odluke navodi se kako je zabranjeno zauzimanje javnih površina u bilo koju svrhu kao i samoinicijativno postavljanje bilo kakvih ograda, prepreka, stupića i posuda sa cvijećem bez odobrenja ili suprotno odobrenju nadležnog gradskog upravnog tijela, a za što je previđena kazna u iznosu od tisuću kuna.
Grad Pula je ribarima temeljem Odluke o uređenju prometa od 27. lipnja 2014., kojom je definirana organizacija prometa u dijelu Ulice Riva u Puli na način da se u pješačkoj zoni dozvoljava parkiranje vozila za transport ribe samo u vrijeme ukrcaja/iskrcaja ribe i to od 0,00 do 24,00 sata svakog dana, omogućio obavljanje djelatnosti, ali uz nužnost poštivanja lokacije na kojoj se nalaze, odnosno činjenicu da je riječ o centru grada i pješačkoj zoni kojoj gravitira velik broj ljudi i na kojem prostoru djeluje veliki broj gospodarskih subjekta.
Slijedom navedenog, komunalni redari nadležnog gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu u nekoliko su navrata bili upućeni na teren kako bi ribare, prije samog sankcioniranja, upozorili da svoje mreže ne rastežu na obalnom dijelu rive.
Predstavnici Grada Pule u proteklom su periodu razgovore vodili i s predstavnicima Udruženja obrtnika iz Pule te s Lučkom upravom, sve s ciljem razmatranja mogućnosti iznalaženja prikladnije lokacije za rastezanje, krpanje i sušenje ribarskih mreža.
I ovim putem ponovno se pozivaju ribari koji svoje vezove imaju na Rivi da ne zloupotrebljavaju prostor Rive rastežući svoje mreže i imaju razumijevanja prema stanovništvu koje tamo stanuje i prolazi te gospodarskim subjektima koji tamo djeluju, upozoravaju iz Grada.

Izvor: http://ipress.rtl.hr