• hr
  • en
  • de
  • it

Recycle & reuse

Recycle & reuse (reciklirati i ponovno upotrijebiti) e-priručnik nastao je u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. E-priručnik sadrži opis 6 kreativnih radionica za djecu na temu recikliranja, ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada. E-priručnik namijenjen je svima koji rade s djecom od 5 do 8 godina te žele od njihove najranije dobi, kreativnim pristupom, podizati svijest o odvojenom prikupljanju otpada i zaštiti okoliša.

Radionice Recycle & Reuse nastale su u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. Održavale su se srijedom i četvrtkom tijekom srpnja i kolovoza 2018. u naseljima Murter, Tisno i Jezera. Djeca su na radionicama udruge uz pomoć djelatnika, suradnika i EVS volontera učila kako razvrstati i reciklirali otpad. Cilj radionica bio je pokazati kako na zanimljiv i kreativan način upotrebom plastičnih boca, čepova za boce, kartonskih kutija, tuba od wc papira, kutija od jaja, te starih novina, izraditi nove zanimljive igre, igračke, praktične predmete i ukrase. Kako bi priča bila potpuna i komplementarna, izrađivale su se i igračke od životinja čiji je opstanak izravno vezan za onečišćenje okoliša. Djeci se tako od malih noga ugrađuje kreativno razmišljanje i ekološko promišljanje.

Svaka od navedenih Recycle & Reuse radionica sadrži svoj cilj, popis potrebnih materijala, te opis specifičnog zadatka. Sam e-priručnik sastoji se od 6 kreativnih radionica, na temu:
- nogomet u kutiji
- željeznica
- rasplesana hobotnica
- ručak morskog psa
- spasi kornjaču
- ne brini, budi sretan

Pozivamo sve koji rade s djecom predškolskog uzrasta, a imaju želju obrazovati ih kako da od malih nogu budu "aktivni zaštitnici Planeta", da koriste ovaj e-priručnik u svom radu i time pridonesu zaštiti okoliša.

E-priručnik možete pronaći na:
https://www.argonauta.hr/wp-content/uploads/2018/10/Booklet_RecycleReuse.pdf

Za sve dodatne informacije stojim Vam na raspolaganju na:
- e-mail: lana.skelin@argonauta.hr
- mobitel: 091 794 8786.

Lana Skelin, mag. ing. silv.
Stručna suradnica u programu zaštite prirode i okoliša