• hr
  • en
  • de
  • it

Pula očekuje 30 dolazaka cruisera

Dolaskom omanjeg cruisera "Pegasus", koji je u pulsku luku pristigao koncem svibnja, započela je turistička sezona u putničkom prometu u pulskoj gradskoj luci. Međutim, u nedjelju je u pulsku luku uplovio, a idući dan poslijepodne je napustio, impozantni cruiser "L' Austral".

Radi se o prvom većem cruiseru koji je ove sezone posjetio obalu podno Arene. Radi se zapravo o novom plovilu koje je zamijenilo Puljanima također poznati "Le Boreal" koji je sve do lani stizao u naš grad. Još prošle godine bilo je najavljeno da će cruiser "L'Austral" ove sezone u Puli pristajati čak deset puta.

Kako ističe glasnogovornik Lučke uprave Zoran Peruško, ova sezona bi trebala biti uspješnija od protekle, a pulska će luka zabilježiti 30-ak dolazaka brodova na kružnom putovanju.

- Manje-više sve su to brodovi koji su i ranijih godina na svojem putovanju dodirivali luku Pula, od "Club Med 2" do "Wind Stara" i sličnih. Taj ukupni očekivani broj od 30 pristajanja zapravo će odraditi sedam najavljenih brodova, kaže Peruško.

Prema njegovim riječima, uz već postojeće linije koje su ranijih godina obavljali "Bišovo" za srednju Dalmaciju te "San Frangisk" i "Dora" za Veneciju, koncem lipnja starta linija Pula - Trst koju će obavljati hidrogliser "Fiammetta M" u koji stane 300-tinjak putnika, a vozit će svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka.

- Želimo vjerovati da je krizno, recesijsko razdoblje u putničkom prometu iza nas te da će uz započetu izgradnju adekvatne infrastrukture u narednim godinama promet putnika u brodskim putovanjima porasti, zaključuje glasnogovornik Lučke uprave.

Izvor: www.glasistre.hr