• hr
  • en
  • de
  • it

Pula: Izgorio napušteni katamaran

Požar koji je uništio Serasan, napušteni katamaran na suhom vezu uz prometnicu na Partizanskom putu, izbio je uslijed otvorenog plamena nepoznatog podrijetla, utvrđeno je očevidom policije i inspektora zaštite od požara Policijske uprave istarske. U požaru su u potpunosti izgorjeli drveni i plastični dijelovi katamarana, a materijalna šteta zasad nije utvrđena.
Očevid je obavljen u ponedjeljak, a katamaran je izgorio dan ranije, u nedjelju oko 19.10 sati. Vatra je uništila prednji dio, odnosno kabinu plovila u vlasništvu 50-godišnjeg državljanina Velike Britanije kojeg Lučka uprava već 13 godina bezuspješno traži da bi ga uklonio.
Prema riječima Zorana Peruška, zaduženog za odnose s javnošću Lučke uprave Pula, katamaran je na istom mjestu od 2003. godine kada je koncesionar tog prostora tvrtka Sigurnost Boljun izgubila koncesiju. Plovilo se, prema Peruškovim riječima, nije moglo ukloniti zbog carinskog nadzora i nekog sudskog spora te je bilo prazno. Budući da svih ovih godina nije bilo čuvano, plovilu je bilo tko mogao nesmetano prići i potpaliti ga.

Izvor: www.glasistre.hr