• hr
  • en
  • de
  • it

Prva ACI-jeva marina s novim vizualnim identitetom

Oko 12 milijuna kuna investira se trenutno u ACI-jevu marinu u Pomeru koja će biti prva marina u ovom lancu uređena prema projektu novog vizualnog identiteta ACI marina. Trenutno se u potpunosti preuređuje zgrada gdje su smješteni recepcija i restoran te se obnavlja plato marine.

Nova rasvjeta i šetnica

Preuređuje se i ulaz u marinu gdje će se uspostaviti kontrola i naplata parkinga, gradi se sustav za odvodnju oborinskih voda, uređuje pojas uz more u dužini cijele marine kao i šetnica, postavit će se i nova rasvjeta, uspostaviti signal za besplatni Internet te poboljšati sustav video-nadzora.

Kako saznajemo od glasnogovornice ACI marina Gracije Krainer, nakon nautičke sezone nastavit će se ulaganja u ovu marinu. Tada se će se izgraditi bazen uz restoran i zgrada u kojoj će biti smješteni novi sanitarni čvorovi za goste marine, prostori namijenjeni zakupcima za servis i charter te servisni i radni prostori za mornare. Postojeća stupna konzolna dizalica zamijenit će se novom s većim kapacitetom nosivosti od 30 tona, asfaltirat će se plato marine te parkiralište iza restorana. Također, uredit će se obalni zid na platou dizalice te će se na tom mjestu izgraditi manji objekt za odlaganje opreme gostiju kao što su tende, bicikli i skuteri.

Važno za razvoj i promociju

- ACI je počeo s izradom novog vizualnog identiteta svih marina u ACI sustavu. Navedeni projekt obuhvaća izradu arhitektonskih rješenja izgleda i uređenja te standardizacije svih elemenata marina, od zgrada, unutarnjih prostora, sanitarija, krajobraznog uređenja, odnosno hortikulturnog dizajna okoliša, kreiranja knjige standarda za marine, djelatnike, zakupce te uređenje dijelova koji spadaju u javne površine i vanjske prostore marina. Ovaj projekt od iznimne je važnosti za daljnji razvoj i promociju ACI-ja s obzirom na današnju konkurenciju i sve brži rast i razvoj marina privatnih investitora te tehnološki napredak i arhitektonska rješenja koja su već primjetna kod projektnih rješenja novosagrađenih marina, zaključuje Krainer. (B. BAN)

Izvor: http://www.glasistre.hr/