• hr
  • en
  • de
  • it

Problemi u UHPA?

Najnoviji događaji pokazuju da se Iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na čijem je čelu Puljanin Boris Žgomba ispisuje dvadesetak agencija. Također, agencije koje nisu i dalje zadovoljne radom udruge i njegova predsjednika, podnijele su protiv Žgombe i nekadašnjeg direktora udruge Željka Treznera DORH-u, USKOK-u i Policijskoj upravi kaznene prijave zbog sumnje u nepravilnost u financijskom poslovanju udruge. Barem tako za Jutarnji list tvrdi Marino Jakovčević Martinov iz agencije M-Travel Tourist Service iz Stomorske koji predstavlja inicijativu za promjene. Istodobno, kako piše taj list, dio nezadovoljnih agencija najavljuje osnivanje nove udruge.

Žgomba na sve to kaže da nema nikakvih saznanja.

- Radi se o izjavi vlasnika jedne agencije, ali o takvim prijavama nemam nikakvih saznanja i mislim da od toga nema ništa. Ne mislim da je prijava podnesena jer za to nemaju niti razloga, niti povoda, a sve ostalo što se navodi je već prožvakana tema. U udruzi je provedena vanjska revizija i u dva mandata dva su nadzorna odbora pregledavala dokumentaciju i nisu nađene nikakve nepravilnosti. Po meni tu nema dvojbi niti problema. Za nas je ta priča stavljena ad acta, kazao je Žgomba.
Što se tiče ispisivanja dijela agencija iz UHPA-e Žgomba veli da je istina da je određeni broj agencija najavio svoj odlazak, ali da, kako je bio na putu, ne zna jesu li stigle ispisnice.
Da posjetimo, već duže vrijeme traje sukob između pojedinih članica jedne od krovnih udruga turističkih agencija u državi. Sve je počeo isključivanjem nekoliko agencija iz UHPA-e, i to onih koje su htjele uvid u financijsko stanje i plaću direktora. Lani je održano nekoliko skupština udruge na kojima se raspravljalo o mandatima direktora Željak Treznera i predsjednika Borisa Žgombe. Istodobno je s mjesta direktora udruge odstupio je Trezner. Dao je ostavku, koju je najavljivao još od veljače prošle godine zbog obveza, akademske karijere i povećanje opsega posla na Veleučilištu Vern.

Izvor: www.glasistre.hr