• hr
  • en
  • de
  • it

Problemi na jahtama

Dvije jahte imale su jučer problema u srednjodalmatinskom akvatoriju.


U jahtu Conger, koja vije austrijsku zastavu, počelo je prodirati more u uvali Barjoška u blizini svjetionika Barjak Mali, zapadno od Komiže.
Kapetan ispostave Komiža Damir Radica primio je dojavu oko 8.25 sati. Na jahti se nalazilo dvoje austrijskih državljana. Nije došlo do onečišćenja mora. Na mjesto nezgode upućena je gumena brodica iz Komiže s vatrogascima i pumpama. More je ispumpano iz strojarnice, jahta Hit uzela je jahtu Conger u tegalj za marinu Kremik.

 



Lučka kapetanija Split dobila je oko 13.35 sati dojavu da se jahta Hrvoje, luke upisa Šibenik, nasukala na Drvenik Veli, u uvali Krknjaši. Na jahti se nalazilo šest njemačkih državljana, koji su jahtu unajmili od tvrtke NCP Charter iz Šibenika.

Djelatnik ispostave Trogir utvrdio je da se jahta nasukala prilikom sidrenja. Pregledali su je ronioci i utvrdili da nema oštećenja na trupu, niti da je došlo do prodora mora. Oštećen je tek jedan od propelera. Nije zamijećeno onečišćenje mora.
U 15.50 sati jahta je odsukana uz pomoć jahte Puppi i gumene brodice ispostave Trogir te joj je dozvoljena plovidba prema luci Šibenik, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Izvor: www.index.hr