• hr
  • en
  • de
  • it

Problemi brodograditelja drvenih brodova

Brodari i brodograditelji ispred su države u očuvanju pomorskog dobra i već desetljećima traže da se stane na kraj otimanju i uništavanju pomorskog dobra. Zbog oklijevanja države da konačno odredi pomorsko dobro, brodograditelji su prisiljeni snalaziti se jer bi inače morali napustiti svoj posao i tradiciju.

Zbog neriješavanja toga sad već gorućeg problema, došlo je do polarizacije brodogradilišta koja žele nastaviti održavanje drvenih brodova, a u pravilu nisu uspjela legalizirati svoja brodogradilišta, i onih koji su to odavno napustili tako što su uspjeli legalizirati i privatizirati bivša "narodna" brodogradilišta - istaknuo je, među ostalim, na konferenciji za novinare koju je u četvrtak sazvala Hrvatska udruga brodara i brodograditelja Adria Zadar, predsjednik Ivica Zorić.
Država jasno daje do znanja da je drvena brodogradnja prošlost odnosno naša kulturna baština, a niti jednim primjerom ne ističe da našom obalom i danas uspješno plovi ne baš mali broj drvenih stogodišnjaka koji su, unatoč nastojanju da nestanu, još ekonomski isplativi i hrane obitelji vlasnika, kazali su brodari koji su se požalili i na velika novčana kažnjavanja tradicijskih brodograditelja na još uvijek neriješenom pomorskom dobru.
- Jedrenjaci se ne predaju, nadživjeli su dvije države, a treću, "našu Hrvatsku", velik broj, po svemu sudeći, neće, iako su isplativi. Njihovi vlasnici nisu se nadali da će im upravo "hrvatski san" donijeti noćnu moru opstanka njihovih drvenih plovila.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr