• hr
  • en
  • de
  • it

Prihodi ACI-ja isti zbog rekonstrukcije marine u Rovinju

Tvrtka ACI (Adriatic Croatia International Club) u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 165,1 milijun kuna ukupnih prihoda, dok su rashodi iznosili 131,7 milijuna kuna, pri čemu su i prihodi i rashodi bili na razini istog razdoblja prošle godine, objavljeno je u ponedjeljak iz ACI-ja, iz kojeg temeljem poslovnih pokazatelja ovogodišnju sezonu ocjenjuju iznimno uspješnom


Iz ACI-ja naglašavaju da su na poslovanje u prvih devet mjeseci veliki utjecaj imali kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj te izgradnja bazena travel lifta u ACI marini Dubrovnik.
'Imajući u vidu činjenicu da su prosječni prihodi marine Rovinj u proteklim godinama bili na razini od oko 11 milijuna kuna, može se reći da su tijekom ove godine ostale marine ACI sustava ostvarile znatno povećanje prihoda i time u cijelosti nadoknadile izostanak spomenutih prihoda ACI marine Rovinj', ističu iz te tvrtke.
Za poslovne prihode (prihodi od nautičkih aktivnosti - godišnji, mjesečni, dnevni vez, zakup te ostale usluge nautičarima) kažu da su iznosili 156,4 milijuna kuna, od čega se na prihode od godišnjeg veza odnosilo 70 milijuna kuna, što je manje za 3 posto u odnosu na lani, dok su prihodi od dnevnog (tranzitnog) od 53,5 milijun kuna viši za 5 posto.
Prihodi od mjesečnog veza od 8,6 milijuna kuna porasli su za 16 posto, prihod od zakupa i sporednih djelatnosti, koji su iznosili 12,6 milijuna kuna, viši su za 11 posto, dok su prihodi od ostalih usluga nautičarima porasli za 5 posto, na gotovo 10 milijuna kuna.
'Temeljem podataka o fizičkim pokazateljima ostvareno je 1 posto više brod dana u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a prema vrsti usluge na godišnjem vezu u ACI marinama krajem rujna ove godine bilo je 3.427 plovila ili 2 posto manje nego lani. U tranzitu je ostvareno ukupno 98.827 brod dana ili 4 posto manje, dok je na mjesečnom vezu ostvareno povećanje brod mjeseci od 24 posto', iznose iz ACI-ja.
I tijekom ove godine ACI je nastavio je sa značajnim ulaganjima u marine unutar sustava s ciljem podizanja kvalitete usluga pa je tako najznačajniji investicijski projekt kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, što bi trebalo biti gotovo u 2018. godini. Od ostalih značajnih ulaganja tijekom devet mjeseci ove godine ističu izgradnju bazena travel lifta i novouređenog golf vježbališta u ACI marini Dubrovnik, potom rekonstrukciju betonskih gatova te elektroenergetskog napajanja u ACI marini Vodice, rekonstrukciju pješačkih površina i unutarnje terase restorana u ACI marini Umag te rekonstrukciju recepcije u ACI marini Milna.

Izvor: www.tportal.hr