• hr
  • en
  • de
  • it

Prema The Guardianu čak dvije naše plaže među 50 najljepših na svijetu

Iako je Hrvatska posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih ljetnih destinacija za odmor, svaka pohvala dobro dođe, posebno ako se spominju prelijepe plaže poput Sunja i Jagodne
Dodatnu je reklamu do sada Lijepa Naša dobila zahvaljujući snimanju popularne serije 'Igre prijestolja', a najavljeno je i snimanje osmog nastavka 'Ratova zvijezda' u Dubrovniku, već smatranim posebnim draguljem u cijelome svijetu.
Sada se plaža Sunj na Lopudu našla među najljepšima na svijetu. Za pješčanu plažu dugačku oko kilometar i 40-desetak minuta vožnje brodom udaljenu od Dubrovnika čitatelji The Guardiana imaju samo riječi hvale.
Dok je plaža Sunj na visokom 19. mjestu među 50 najljepših na svijetu, ništa lošije nije pozicionirana ni Jagodna na Hvaru. Naš najsunčaniji otok tako se sada može pohvaliti time da stranci Jagodnu smatraju rajem na zemlji, a nalazi se na 39. mjestu liste. Kako opisuje The Guardian, plaža nije veća od teniskog igrališta, ali ima prelijepo more s bogatom florom i faunom, idealnim za ronjenje, ali i okolnim stijenama za skakanje.
Na prvom mjestu, kao najljepša plaža, našla se Source D'Argent na Sejšelima, drugo je mjesto zauzela Dune du Pyla u Francuskoj dok je na trećem drevni otok Antigua s plažom Shoal.

Izvor: www.tportal.hr