• hr
  • en
  • de
  • it

Požar u Tankerkomercovoj marini

U požaru u Tankerkomercovoj marini prekjučer je u potpunosgti izgorjela brodica. Požar je započeo oko 12.45 sati kada su očevici sa susjednih brodica pokušali odmah nazvali vatrogasce, ali i pokušali ugasiti požar, međutim vatra je progutala brodicu u svega par minuta.
Uzrok požara još nije utvrđen, a znat će se tek nakon obavljenog očevida. U policiji saznajemo da je, nakon prvih istražnih radnji, utvrđeno kako je riječ o plovilu tipa gliser, marke "pičuljan 830" dužine 8,3 metra, luke upisa Preko, koji pogone dva stroja ukupne snage 354 kW, zagrebačkog vlasnika:
- On se u vrijeme požara nije nalazio na brodu, već samo radnik koji je radio na održavanju. Uzrok požara još ne znamo jer će očevid započeti nakon što brodica bude izvučena na kraj radi lakše analize - kaže glasnogovornik Policijske uprave zadarske, Elis Žodan.
Nakon što su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zadar ugasili požar, po nalogu lučkog kapetana brodica je odmah izvučena iz mora kako bi se uklonila svaka mogućnost zagađenja koje na poziciji nesreće nije uočeno, kako su izvijestili iz Lučke kapetanije.

Izvor: www.zadarskilist.hr