• hr
  • en
  • de
  • it

Požar na jedrilici

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su u utorak, u 12.08 h, poziv s jedrilice kraj Paklenih otoka.
Skiperica čarterirane jedrilice obavijestila je o požaru u potpalublju tijekom plovidbe u arhipelagu Paklenih otoka te je zatražila evakuaciju za sedam osoba.
Iz MRCC Rijeka slijedom dojave pokrenuli su potražno - spasilačku akciju, u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Split, čiji službenici su odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji, kamo su angažirani i pripadnici Dobrovoljnog statswatch.com vatrogasnog društva DVD Hvar.
Dolaskom na poziciju nesreće, dvije milje jugozapadno od Paklenih otoka, službenici LK Split zatekli su sedam neozlijeđenih članova posade koje su odmah evakuirali na spasilačku brodicu, dok su vatrogasci DVD Hvar uspjeli ugasiti požar na jedrilici prije nego li se proširio do kritične razine.
Tako je jedrilica duljine 10,68 m, koja plovi pod hrvatskom zastave, u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, sačuvana u plovnom stanju te pripremljena za tegalj za luku Hvar, kamo su u pratnji vatrogasaca sigurno pristali danas u 14.10 h, a daljnju brigu o opožarenoj jedrilici preuzet će charter tvrtka, u čijem je ista vlasništvu.
Lučka kapetanija Split provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, o čemu je obaviještena i Pomorska policija Split.

Izvor: www.slobonadalmacija.hr