• hr
  • en
  • de
  • it

Potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju hidroavionskog pristaništa u splitskoj luci

Jučer je u prostorijama Lučke uprave Split potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju hidroavionskog pontonskog pristaništa u gradskoj luci Split između European Coastal Airlines i Lučke uprave Split, doznaje se iz priopćenja ECA-e.
Ovim ugovorom Lučka uprava Split dodjeljuje desetgodišnju koncesiju Europskom obalnom avioprijevozniku za izgradnju hidroavionskog pristaništa na pontonima i dijelu Obale kneza Domagoja III što uključuje postavljanje pontona, tri montažna objekta (prodaja karata, ugostiteljski objekt i sanitarni čvor), uređenje i korištenje površine za postavljanje stolova za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i obavljanje djelatnosti prodaje karata, prihvata i otpreme hidroaviona, tereta i putnika u/iz hidroaviona, ugostiteljske djelatnosti te obavljanje djelatnosti priveza i odveza hidroaviona u luci Split što će omogućiti uspostavu cjelogodišnjih redovitih putničkih letova iz Splita.
Naši pontoni i ostali montažni objekti već su spremni tako da s naše strane gradnja može biti dovršena do 24. srpnja. Nakon toga Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo treba certificirati aerodrom na moru. Cilj nam je krenuti s letovima 1. kolovoza ove godine.
U projekt pristaništa u Splitu bit će uloženo 3,5 milijuna kuna od strane European Coastal Airlinesa, stoji u priopćenju iz te tvrtke.

Trajanje letova iz Splita i cijene:
Jelsa 12 min
Lastovo 22 min
Pula 1.02 h
Mali Lošinj 50 min
Rijeka 1.10 h
Zadar 30 min
Vela Luka 15 min
Novalja 40 min
Ancona 60 min

Cijena u sezoni, primjerice do Hvara, na ljeto ce biti 349,00 kn, povratna 649,00, a do Pule i natrag možete za 899,00 kn. To su osnovne cijene karata, međutim uz raniji booking možete ostvariti popust i do 20 %.
Također, bebe do dvije godine imaju besplatne karte, a djeca od 2-12 godine imaju 50 % popusta na karte.
U flotu uskoro stižu nova 3 Twin Ottera, od čega će dva servisirati južni dio Hrvatske.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr