• hr
  • en
  • de
  • it

Potonuo 14-metarski gliser

Dug je 14 metara, ima oko 2000 konjskih snaga. Plovi brzinom od oko 60 milja na sat. Potonuo je na 10 metara dubine u utorak u zaljevu kraj bračkog Sumartina...

Bilo me je strah da se gorivo ne izlije u more. Takav trkaći gliser može imati spremnike u koje stane i do tone goriva. Odmah sam pozvao Lučku kapetaniju, rekao nam je čitatelj koji je u utorak snimio potonuli gliser na kojem je iscrtana ruska zastava a na pramcu ralje morskog psa. Potonuo je na dubinu od 10 metara.

- Gliser je dug oko 15 metara, sa 2000 konja, a plovi i do 60 milja na sat. potonuo je krmom. Vlasnik je bogati Rus koji ondje ima kuću. Nestručno je vezao krmu, prekrako. Malo juga, valovi i brod se napunio vode. Potonuo je za pet minuta - kaže čitatelj. Na uviđaj je izašla Lučka kapetanija. IZ Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su da je "uslijed jakog juga oko 14 sati potopljena 14-metarska brodica usidrena u uvali Puntinac kraj Sumartina.

- Prema izjavi voditelja, do potonuća je došlo zbog nalijevanja mora preko krme broda. Nema onečišćenja morskog okoliša. Vijest o potonuću primila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, a na mjesto događaja upućen je kapetan Lučke ispostave Makarska Joško Kalajžić koji je naredio vlasniku vađenje potonulog broda iz mora.
Potonula brodica u vlasništvu je tvrtke "GART" d.o.o. Selca, čiji je vlasnik i voditelj G.L. (1973.), ruski državljanin - naveli su iz Ministarstva.

Izvor: www.24sata.hr