• hr
  • en
  • de
  • it

Posjetite sajam u Biogradu

Jučer je otvoren najveći jesenski nautički sajam u regiji, Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d. u njezinom profitnom centru Marina Kornati.
Biograd Boat Show 17.0 imat ćete priliku posjetiti do nedjelje 25.listopada i ove godine uz rekordan broj izlagača i više od 300 izloženih plovila.

Nazočnima se obratio predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević istaknuvši kako sve gospodarske grane imaju svoj kongresni centar a sa sigurnošću možemo potvrditi kako su nautičari dobili svoj kongresni centar u Marini Kornati, Ilirijin Biograd Boat Show.
Sajam je otvorio pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac .
I ovu godinu sajam je posjetio ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin, a među uzvanicima na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su ;potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher i veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Susan Cox.
Međunarodni nautički sajam, čiji je uspjeh od samog početka ovisio o entuzijazmu zaposlenika ILIRIJE d.d., u prvih 16 godina svog postojanja dokazao se kao vrhunska nautička manifestacija koja je grad Biograd na Moru definirala kao nezaobilazno nautičko središte. Od više nego skromnih početaka, kad je sajam otvoren sa svega 5 izlagača i nekoliko plovila, u nekoliko godina doživio je znatnu eksapnziju o čemu svjedoči činjenica da je 2014. godine na sajmu izlagalo 275 izlagača sa preko 291 plovila sa brojnim hrvatskim, europskim i svjetskim premijerama. Danas Biograd Boat Show broji preko 300 izlagača te je postao najveći nautički sajam na području središnje i istočne Europe te je postao krovni dio nautike, nautičke djelatnosti i integrirani dio hrvatskog turizma.

Sajam se zadnjih nekoliko godina održava krajem listopada što je pridonijelo ne samo poboljšanju nautičke ponude već i produženju turističke sezone koju u Biogradu već tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari.
Na ceremoniji svečanog otvaranja dodijeljena su posebna priznanja u devetnaestoj po redu akciji "Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, dodijeljene su charter kompanijama, malim, srednjim i velikim marinama i posebno priznanje za doprinos razvoju nautičkog turizma.
Nagrade su dodijelili predsjednik gospodarskog vijeća HGK Zadar Dario Jurin, župan zadarske županije Stipe Zrilić i potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.
Marini Kornati, Biograd dodijeljeno je priznanje u kategorij i VELIKA MARINA GODINE koju je preuzeo predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević .
Dugoročna strategija poslovnog razvoja Ilirije d.d. na prvo mjesto stavlja razvoj grada Biograda kao gospodarskog, kulturnog i turističkog središta biogradske regije koji ima sve preduvjete da se u potpunosti razvije u moderan turistički centar.
Svojom dugoročnom strategijom poslovnog razvoja ILIRIJA d.d. ima za cilj stvoriti: međunarodno konkurentno Društvo; osigurati gradu Biogradu na Moru 1.500.000 milijun noćenja godišnje od čega 750.000 noćenja u vlastitim objektima; zaštita, implementacija i poštivanje ekoloških standarda i dugoročno održiva valorizacija vlastitog turističkog potencijala; razvoj svih segmenata turističke ponude (hotelijerstvo, kamping, nautika te zabavnih, animacijskih, sportskih, kulturnih i izletničkih sadržaja); usvajanje efikasnih i suvremenih trendova na području marketinga, prodaje i komunikacije u pravcu prodaje svojih proizvoda-usluga.


Nagrađeni u akciji "Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku":

Ukategoriji MALA MARINA GODINE priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto : Olive island marina
2. Mjesto :Marina Vrsar iz Vrsara
3. Mjesto : ACI marina Jezera iz Jezera

U kategoriji SREDNJA MARINA GODINE priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto: ACI Marina Dubrovnik, Komolac
2. Mjesto: D-Marin Mandalina, Šibenik
3. Mjesto:ACI Marina Opatija, Ičići

U kategoriji VELIKA MARINA GODINE priznanja su dodijeljena:
1. Mjesto:D-Marin Dalmacija, Bibinje - Sukošan
2. Mjesto:Marina Kornati, Biograd N/M
3.Mjesto:ACI Marina Umag, Umag
U kategoriji "POSEBNO PRIZNANJE Za doprinos razvoju nautičkog turizma" priznanja je dodijeljeno Marini Punat, Punat
U kategoriji Charter kompanija priznanja su dodijeljena :
1. Mjesto: Angelina Tours D.O.O., Biograd N/M
2. Mjesto:Navigare Yachting D.O.O., Zagreb
3. Mjesto:Jadranska Jedrenja D.O.O., Zagreb

Za vrijeme trajanja manifestacije BBS 17.0 održat će se zanimljive radionice u Ilirijinom profitnom centru, Marina Kornati, u prostorima Kapetanskog kluba.

U petak 23. listopada na rasporedu je ,Prezentacija francuskog tržišta,s početkom u 15:15h na kojoj će nazočiti direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić-Đurica i direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Ivona Grgan.
U 16:00 h održat će se radionica pod nazivom Spriječavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti u nautičkom turizmu, na kojoj će nazočiti : pomoćnik ministra MPPI Igor Butorac, načelnica MPP Nina Perko, načelnik MPPI Boško Ercegovac, zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Split Aldo Zurak , ispred područnog carinskog ureda Split Ivica Radovčić.

Zajednička sjednica Izvršnih odbora HUP-a Podružnice Dalmacije i Udruge nautičkog sektora održat će se u kongresnoj dvorani Ilirijinog hotela Kornati , 23. listopada , s početkom u 12:00 sati.


U nastavku pogledajte plan zbivanja za drugi dan manifestacije BBS 17.0

Cijena ulaznice : 35,00 kn
www.bbs.com.hr