• hr
  • en
  • de
  • it

Posjetite grad Rab brodom

Pred ulazom u stari grad Rab dočekat će vas bjelinom kamena osunčani trg Sv. Kristofora. Na trgu je fontana s dvjema skulpturama, Kalifrontom i pastiricom Dragom, likovima iz legende o čednosti i jednoj nesretnoj ljubavi. Grad je tipično srednjovjekovno urbano središte opasano zidinama koje ga većim djelom još uvijek okružuju. Starim gradom dominiraju četiri zvonika uglavnom u romaničkom stilu.
Volite li stare gradove u kojima svaka zgrada pamti nekoliko desetaka generacija, u gradu Rabu ćete se najbolje osjećati. Nad mnogim renesansnim i gotičkim portalima stoje grbovi rapskih plemićkih obitelji čiji su vam potomci danas ljubazni domaćini.
Odmah do gradskih zidina nalazi se prekrasan park Komrčar podno kojeg je dugo šetaliste i kupalište. U sjeni stoljetnih borova, u mirisu smole i modrini mora možete provesti odmor, a da se ne odreknete pogodnosti koje pruža grad.

GDJE PRISTATI BRODOM U RABU

- Vezati se možete bočno na 300-tinjak dugačku rivu, koja se nalazi preko puta marine. Na vrhu rive predviđeno je mjesto za putnički katamaran i za njega treba ostaviti slobodne prve 4 pitve. Vezovi raspolažu sa priključcima vode i struje, u pravilu bilo bi dobro da raspolažete sa dugačkim kablom za struju jer će Vam biti potreban za neke pozicije.

- ACI Marina Rab- Luka u Rabu je nesigurna po jakom jugu, koji će najčešće događa u zimskim mjesecima. To je jedan od razloga da je ACI Rab otvorena samo u periodu od 01.04. do 01.11. u godini.

- Sidrište u uvali Sveta Eufemija

 

 

Više informacija o Iloviku u rubrici Odredišta -http://www.adriaticsailor.com/ilovik/sailing_adriatic/8/2931/HR  

Izvor nautičkih planova na AdriaticSailoru: Karl-H. Beständig "808 LUKA I UVALA - Hrvatska, Slovenija i Crna Gora"