• hr
  • en
  • de
  • it

Porinut putnički krstaš za brodara iz Krila Jesenica

S brodovima se budimo i idemo spavati, pa nije čudno što smo i ovog, 150 tona teškog ljepotana, nestrpljivo iščekivali - komentirao je brodovlasnik Arsen Ercegović iz Krila Jesenica izvlačenje svoga novog 40-metarskog broda iz hale "Salonita", gdje ga je splitska tvrtka "Brodska montaža" izgradila u nešto više od šest mjeseci.
Služit će mu jedino u svrhe nautičkog turizma, a isplatit će ga, kaže, za deset godina.
- Ovo je dugoročna investicija i prije svega obiteljski posao. U posao uvodim tri sina, dvojica su već završila pomorsku školu, u poslu su vješti, tako da straha nema, tradicija će se nastaviti.
Cijeli naš život, 24 sata dnevno, 12 mjeseci godišnje vrti se oko brodova. Krilo Jesenice pioniri su turističkih brodova namijenjenih za višednevna krstarenja još od šezdesetih godina prošloga stoljeća, od prvih turističkih prenamjena plovila za prijenos pijeska. I ja sam brod naslijedio od oca.
Baš taj nedavno sam prodao i dao izraditi ovaj, dug 40, a širok devet metara. U međuvremenu, prije šest godina, kupio sam još jedan, tako da sada imamo dva, koja će, naravno, ostati u naslijeđe mojoj djeci - kaže Ercegović i potvrđuje nam da će brod već 20. srpnja krenuti na prvu plovidbu.
Potražnje za luksuznim jahtama, ali i brodovima za nautički turizam, veličine od 40 do 60 metara ima, potvrđuje i Damir Petrić, direktor "Brodske montaže".
- Interes je definitivno zadovoljavajuć, a i posla ima, samo da se tako i nastavi. Ovo je prvi od četiri broda koja trenutno gradimo; zajedno teže oko 800 tona, već je i peti u dogovoru. Klijenti su zadovoljni, pa namjeravamo godišnje prosječno izbaciti četiri do pet brodova. Inače naša tvrtka sjedište ima u Splitu, a poslujemo u trima djelatnostima - objašnjava Petrić

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr