• hr
  • en
  • de
  • it

Polo turnir svrstava Rovinj u društvo Dubaija, New Yorka i Miamija

Treću godinu za redom Rovinj će biti domaćin Beach Polo Cupa, koji će se od 8. do 10. lipnja održati na plaži Porton Biondi. Polo se naziva i kraljevskim sportom, u njemu sudjeluju posebno dresirani argentinski konji, a ruku pod ruku ide i društveni glamur.
I ove godine, uz polo igrače iz raznih dijelova svijeta, koje će u Rovinju okupiti organizator turnira Adris grupa, odnosno hotelska kuća Maistra, najavljuje se cijeli niz pratećih događanja.
"Iznimna nam je čast što će treću godinu za redom Rovinj na tri dana postati središte kulturnog i sportskog života. Kao i svake godine do sada, posjetitelje očekuje vrhunska zabava, a ovogodišnja novost su dnevne i večernje utakmice u kojima će posjetitelji moći uživati u novoj areni. Svoje će snage na pijesku odmjeriti šest međunarodnih ekipa sastavljenih od igrača 11 nacionalnosti. Sudjelovat će više od 60 argentinskih konja, koje će navijači i svi posjetitelji moći vidjeti i u mimohodu od polo arene do centra grada, ističe Uwe Zimmermann, predsjednik Organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cupa, dodavši da će ove godine sudjelovati i četiri igračice pola.

Veće gledalište
Brojne će biti novosti u zabavnom dijelu programa. Glavna zvijezda večernjeg programa bit će međunarodno slavna Sophie Ellis-Bextor, koja će 9. lipnja nastupiti u samoj areni, i to u sklopu Rovinj Summer Music Festivala.
"Koncert ove vrhunske britanske glazbenice, poznate po hitovima "Murder on the dance floor", "If this Ain't love" i "I won't change you", ujedno je i prvi u nizu koncerata u sklopu Rovinj Summer Festivala. Građani i gosti Rovinja moći će uživati i u nastupima poznatih DJ-a, rovinjskih mažoretkinja te mnoštvu plesnih točaka, a zatvaranje turnira uveličat će atraktivni performans pjevačice Franke Batelić, ovogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu", poručuju iz Organizacijskog odbora.
Inače, što se samog polo turnira tiče, organizatori su ove godine pripremili još veće gledalište te novi moderan izgled arene s pogledom na starogradsku jezgru Rovinja. Ujedno, gosti će utakmice moći pratiti i iz VIP loungea na tri razine.

Promotivne cijene
Također, za vrijeme turnira najbolji će rovinjski restorani nuditi poseban meni po promotivnim cijenama, posvećen upravo ovoj manifestaciji. Ova raskoš ponude i programa ne bi trebala čuditi, posebice kada se zna da Rovinj Beach Polo Cup svrstava Rovinj uz vrhunska polo odredišta poput Dubaija, New Yorka i Miamija te Rovinj, Istru i Hrvatsku pozicionira kao poželjnu i zanimljivu destinaciju.
Istovremeno, takav turnir privlači i brojne poznate osobe iz Hrvatske i inozemstva, te utječe na povećanje broja noćenja u periodu predsezone u smještajnim objektima najviše kategorije - hotelima s četiri i pet zvjezdica.
"Kao jedna od vodećih hrvatskih turističkih tvrtki, Maistra svojim gostima osigurava vrhunski smještaj i savršene doživljaje u Rovinju kao jednoj od vodećih hrvatskih turističkih destinacija. Organizacijom vrhunskih sportskih događaja, kao što je Beach Polo Cup, Rovinj pozicioniramo kao poželjnu destinaciju za odmor i u svjetskom turizmu", naglasio je Tomislav Popović, član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre, dodajući kako je kombinacija sporta, gastronomskih delicija, niz večernjih ekskluzivnih događanja te uživanja u ljepotama grada posebnost ovog turnira, koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i navijača.

Izvor: www.glasistre.hr