• hr
  • en
  • de
  • it

Poljski turisti snimili kako im Hrvati režu konope u luci

Incident koji se dogodio u dubrovačkoj lučici Orsan prije nešto manje od mjesec dana, sada je izazvao osudu javnosti. Naime, na You Tube je osvanuo video na kojem se vidi kako zaposlenici iz navedene lučice nožem režu cimu poljskoj brodici "Jagielloniji" koja se zbog jakog vjetra sklonila među jedrilice na Orsanu.
"Na prvu nam se činilo kao lijepo mjesto gdje bi mogli kratko ostati dok nevrijeme ne prođe. Iz kluba su nam rekli da moramo otići, a skiper nije bio tu, jer je pošao do bankomata", piše na početku videa koji traje nešto manje od dvije minute, prenosi Slobodna Dalmacija.
Ono što je vidljivo je da se dvojica muškaraca, zaposlenika lučice Orsan, na engleskom prepiru oko nečega. U idućoj sceni, jedan od zaposlenika ima nož i kida cimu od brodice.
Gosti s jedrilice su vikali da to ne radi, da zovu policiju. Muškarac s nožem se nije obazirao, već je odrezao i pustio konope.
Spornu situaciju objasnio je direktor Jedriličarskog kluba "Orsan" Marko Prosenica.
- Došla je brodica, charter sa osam-devet ljudi i nisu htjeli dati dokumente na uvid. Tko zna odakle su došli?! Najvjerojatnije iz Crne Gore. Kada smo mi vidjeli da oni ne žele dati dokumente, zvali smo policiju, oni su rekli da je to stvar Kapetanije, oni su nas prebacili opet na policiju, tvrdi Prosenica.
- Mi smo im jednostavno odvezali konope, da ne budu na našoj obali. Riješili smo se vragova! Ne znam je li skiper bio s njima, jer nisu htjeli dati ni brodske ni osobne dokumente. Mogli su to biti šverceri, krijumčari droge ili ljudi, kazao je Prosenica.

Izvor: http://net.hr