• hr
  • en
  • de
  • it

Pokrenuta peticija protiv poskupljenja naknade za nautičare

Akcija je to kojom se nadležne u državnim tijelima zaduženim za reguliranje ove tematike želi upozoriti ne nepravednost ali i štetnost takvog poskupljenja, prenio nam je Marko Orlić, manager tvrtke Sea Help za Jadran

Najavljeno poskupljenje boravišne pristojbe za 2018. godinu, posebice u djelu koji se tiče obveza nautičara, pokrenulo je rasprave ali i iskazivanje nezadovoljstva. Osjetno, u nekim djelovima čak i višestruko podizanje iznosa kojeg će već iduće godine morati plaćati vlasnici odnosno korisnici plovila za svoj ali i boravak svih koji na njima ondje noće potaknulo je ovih dana međunarodnu tvrtku »Sea Help« (čije je sjedište za Jadran smješteno u Puntu na otoku Krku) na organiziranje i pokretanje potpisivanja on line peticije.
Akcija je to kojom se nadležne u državnim tijelima zaduženim za reguliranje ove tematike želi upozoriti ne nepravednost ali i štetnost takvog poskupljenja, prenio nam je Marko Orlić, manager za Jadran spomenute tvrtke koja već dulji niz godina, duž cijelog Jadranskog mora, organizira i u djelo provodi aktivnosti vezane uz pružanje tehničke asistencije na moru svojim članovima, ali i svim ostalim takve vrste pomoći potrebnim »gliserašima« i jedriličarima. U tekstu pod kojeg njegovi potpisnici ovih dana stavljaja svoj »on line blagoslov« stoji molba za ponovnim razmatranjem Uredbe od 4. kolovoza 2017. kojom su utvrđene paušalne vrijednosti boravišne pristojbe za 2018. godinu, i to stoga jer »predstavljaju nepravedno poskupljenje za veliki broj vlasnika i/ili korisnika plovila«."Također, molim da se razmotri primjena identičnog načina naplate boravišne pristojbe za sve obveznike plaćanja iste, a ne da se stvara iznimka za vlasnike ili korisnike plovila u Republici Hrvatskoj", dio je teksta kojeg su od predstvnika Sea Helpa ovih dana pozvani potpisati vlasnici plovila obuhvaćeni ovom obvezom.

Peticiju možete potpisati na sljedećem linku http://www.sea-help.eu/en/online-petition-modification-sojourn-tax/ 

Izvor: www.novilist.hr