• hr
  • en
  • de
  • it

Poginuo u sudaru glisera, ronilac smrtno stradao kod Plavnika

Sudar dvaju gumenjaka dogodio se danas oko 11 sati pola kilometra od rta Madona, gdje je glisirala skupina od pet gumenjaka.
Dvije teške tragedije dogodile su se danas u Kvarnerskom zaljevu: u malološinjskom akvatoriju je u sudaru dvaju gumenjaka poginuo talijanski državljanin, dok je u ronjenju kod Plavnika smrtno stradao njemački ronilac.
Sudar dvaju gumenjaka dogodio se danas oko 11 sati pola kilometra od rta Madona, gdje je glisirala skupina od pet gumenjaka. U jednom trenutku došlo je do sudara dvaju plovila, a pritom je jedan član posade, 68-godišnji Talijan, na mjestu smrtno stradao. Njegova supruga je ozlijeđena.
Dojava o drugoj nesreći stigla je oko 12.40 sati, nakon što je pozlilo 62-godišnjem njemačkom roniocu koji je sudjelovao u organiziranom ronjenju kod Plavnika. S obzirom na ozbiljnost stanja u kojemu se ronilac nalazio, koordiniran je hitan transport ribarskim brodom u Valbisku, otok Krk, kamo su pristali u 13.40 sati kada su stradaloga ronioca u daljnje postupanje preuzeli djelatnici riječke Hitne medicinske pomoći. No,nažalost, nedugo nakon toga ronilac je preminuo. Istraga o dvjema tragedijama je u tijeku.

Izvor: www.novilist.hr