• hr
  • en
  • de
  • it

Počinje izgradnja trajektnog pristaništa u Veloj Luci

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture prošli petak su potpisani sporazumi o dodjeli proračunskih sredstava za sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata lučke infrastrukture u 2014. godini. Potpisivanju su prisustvovali zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, pomoćnik ministra Igor Butorac, načelnica Sektora za upravljanje pomorskim dobrom, lučkim i koncesijskim sustavom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Nina Perko te predstavnici nadležnih županijskih lučkih uprava. Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela potpisao je sporazum o Izgradnji trajektnog pristaništa , a početak radova očekuje se za dva tjedna.

- Potpisivanjem ugovora ŽLU je dobila 10 milijuna kuna za ovu godinu. Izvođač radova je Viadukt d.d. Zagreb, a nadzor će obavljati Kozina projekti Trilj. Početak radova je za dva tjedna i očekuje se da će trajati tri godine. Još je rano o tome govoriti, ali novo trajektno pristanište će moći primiti i veće trajekte od Grada Korčule, što sadašnje ne može rekao je Boris Žuvela.

Izgradnja novog Prometno-putničkog terminala Vela Luka obuhvaća uređenje obalne trase u ukupnoj duljini 470 metara pri čemu se realiziraju dva trajektna veza: jedan duljine 70 metara s potrebnim pratećim parkiralištem, koristio bi se za lokalnu trajektnu vezu za Lastovo-Ubli i prihvaćao bi
trajekte maksimalne dužine do 100 metara, širine 17 metara, gaza do 4,5 metara i kapaciteta do 130 vozila.

Izvor: www.dubrovacki.hr