• hr
  • en
  • de
  • it

Počela priprema gradilišta za izgradnju Pašalićeve marine u Gružu

Franjo Pašalić krenuo je s pripremom gradilišta za gradnju luksuzne marine u gruškom akvatoriju.
Pripremni radovi počeli su još prije nekoliko tjedana kada je zagrađen parking na Lapadskoj obali, a zatim je stigla dizalica s natpisom Marina Frapa koja iskrcava radne strojeve na obalu. Uklanjaju se i plovila koja su tu privezana.
- Stići će još strojeva. Pravi radovi će početi za dvije do tri nedjelje, kratko je komentirao Pašalić u telefonskom razgovoru, a u Dubrovnik je stigao kako bi nadgledao pripremne radove.
Pašalića još nazivaju kraljem marina. Njegova tvrtka Laguna Trade imala je najbolju ponudu kada se prijavila na natječaj prije tri godine. Na natječaj za koncesiju javila se i Luka Dubrovnik te Atlantska plovidba.
Franjo Pašalić vlasnik je marine Frapa u Rogoznici, a za koncesiju Marine Gruž ponudio je 13 milijuna eura, gdje planira graditi marinu s 220 vezova, s mogućnošću prihvata 40-metarskih jahti. Luksuzna marina vrijedit će gotovo 78 milijuna kuna.
Pašalić je najavio i zapošljavanje domaćih ljudi, a za 54.427 četvornih metara koje je uzeo u koncesiju na trideset godina morat će godišnje plaćati za korištenje pomorskog dobra stalnu naknadu u iznosu od 8 kuna po metru četvornom, što iznosi 435.416,00 kuna godišnje. Uz to će plaćati i promjenjivi dio naknade u iznosu od 5 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr