• hr
  • en
  • de
  • it

Pobjedniku Uskršnje regate osobni automobil

U sklopu Sajma nautike na Zagrebačkom velesajmu predstavljena je XIX. Uskršnja regata koja se ove godine održava od 26. do 28.3.2015. na Hvaru.

Regatu je predstavio i najavio njen direktor Petar Paštrović, predsjednik Uprave PBZ Leasinga, krovnog organizatora regate. Uz njega, konferenciji za medije je u ime sportskog organizatora JK "Ana" iz Bakra nazočila Sonja Vičević, u ime pokrovitelja regate John Knezović, izvršni direktor korporativnih komunikacija Privredne banke Zagreb i Damir Vukić, direktor marketinga i korporativnih komunikacija Generali osiguranja te u ime Organizacijskog odbora Uskršnje regate Branka Panić, voditeljica press centra.
Najpoznatija međunarodna jedriličarska regata u Hrvatskoj od ove se godine boduje istim koeficijentom kao i Prvenstvo Hrvatske, što joj osigurava rejting istovjetan onome državnog prvenstva, a pobjedniku regate donosi 2 boda na službenoj rang listi najboljih hrvatskih jedriličara.
Regata je podijeljena u 4 skupine (ORC A i ORC B te OPEN RACER I OPEN NAUTA), a u slučaju sudjelovanja većeg broja jedrilica jedrilice će se podijeliti na ukupno 5 skupina. Skupine će, kao i dosada, imati odvojene rezultate, a ukupni pobjednik bit će proglašen temeljem ukupnog poretka jedrilica prijavljenih prema sustavu ORC International.
Najboljim jedriličarima krovni organizator regate PBZ Leasing i sponzori nagrada ponovno su osigurali bogati fond nagrada čija je vrijednost ove godine veća od 250.000 kuna. Uskršnju regatu vrijedan nagradni fond tradicionalno čini posebno popularnom među domaćim i stranim jedriličarima, a ove godine ta će popularnost dodatno narasti jer je PBZ Leasing, zajedno s Auto kućom Grand auto, ukupnom pobjedniku regate osigurao zasigurno najvrijedniju nagradu na domaćim jedriličarskim natjecanjima - osobni automobil marke Ford.

Dodatna pogodnost je to što se za sudjelovanje na regati ne plaća startnina koju su organizatori ponovno ukinuli te što je za sve jedrilice Grad Hvar osigurao besplatan smještaj u gradskoj luci.

On line prijave za sudjelovanje na XIX. Uskršnjoj regati primaju se do utorka, 24.03.2015., a registracija je u srijedu, 25.03.2015. od 17:00 do 22:00 h u hvarskom hotelu Palace, u kojem je smješten i glavni ured regate. Uvjet za sudjelovanje je osobna registracija vlasnika ili kormilara broda, uz predočenje valjane dokumentacije propisane pravilima regate.

www.uskrsnja-regata.com


Press centar Uskršnje regate

Kontakti:

Branka Panić, voditeljica Press centra / branka.panic@mmreza.hr, 099 3721 377
Darko Šupuk / d.supuk@luxmediagroup.com, 091 3808 012