• hr
  • en
  • de
  • it

Po otočne ‘kartice’ na poštanski šalter u luci

Ukupno 114 poštanskih ureda diljem Jadrana, od kojih 84 na području od Velebita do Prevlake, danas preuzima zadatak zaprimanja zahtjeva za izradu otočnih iskaznica koje korisnicima olakšavaju ukrcaj na trajekte, dvotrupce i "klasične" brodove.
Svi korisnici prava na povlašteni prijevoz svoje će "kartice", kao i vinjete za vozila, ubuduće i podizati na najbližemu prodajnome mjestu Hrvatske pošte. Izuzetak čine oni boduli koji su svoj zahtjev već predali u "Jadrolinijinim" poslovnicama ili će to obaviti zaključno s današnjim danom jer će oni svoje iskaznice i vinjete podići na mjestu predaje zahtjeva.
Popis poštanskih ureda dostupan je na internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet (www.agencija-zolpp.hr), a osim većih priobalnih gradova, uključuje i veća otočna mjesta.
Svi otočani koji još nisu izradili svoje iskaznice i vinjete, za dodatne informacije o ovoj novini mogu pitati na najbližemu prodajnome mjestu Hrvatske pošte, a u Splitu to će moći obaviti u Pošti u luci, kod izlaza iz Pothodnika.

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr