• hr
  • en
  • de
  • it

Plaže Punta i Veli žal 10 godina s Plavom zastavom

Uz čišćenje podmorja plaža ispred hotela Aurora, Vespera i Punta koje već tradicionalno provodi Lošinj Hotels & Villas, u okviru Projektnoga dana Plave zastave organizirane su i pokazne vježbe spašavanja na plažama, a u sklopu dječjih klubova održane su radionice na temu ekologije i mora. Ipak, u centru pozornosti bilo je čišćenje dviju lošinjskih plaža koje je provedeno je u suradnji sa SRD Udica i RK Benthos.
Zadovoljan je na kraju akcije bio član uprave Jadranka hotela Goran Filipović. "Izuzetno smo ponosni na ovaj cijeli projekt koji već godinama uspješno i s radošću u srcu održavamo ovdje na Lošinju. Smatram kako smo i ovom akcijom pokazali kako je ekološki prihvatljivo ponašanje dio naše poslovne filozofije."
Projektni dan (tjedan) Plave zastave obilježava se svake godine, a dužne su ga na bilo koji način obilježiti sve države u tom programu, pa tako i Hrvatska. Ove je godine za projektni tjedan odabran posljednji tjedan u srpnju, a svaka plaža s Plavom zastavom morala je imati barem jedan dan u kojem će obilježiti ovaj projekt. Ovogodišnja je tema bila - otpad.

Izvor: http://radio.hrt.hr/