• hr
  • en
  • de
  • it

Pijan nasukao laser

Brod s posadom Lučke ispostave Rogoznica na čelu s kapetanom Antom Mijalićem imao je u četvrtak navečer akciju spašavanja. Prema dojavi građana stigla je obavijest iz riječkog Centra za spašavanje i traganje na moru da se kod Rta Planka - tri milje od Rogoznice, nasukala mala sportska jedrilica i da je u njoj muškarac u komatoznom stanju. Dolaskom na mjesto havarije zatečena je jedrilica tipa laser, dužine 4,23 metra i na njoj osoba u teškom alkoholiziranom stanju.
- Brod naše lučke ispostave u Rogoznici stigao je na dojavljenu poziciju nasukavanja jedrilice u 19.55 i na njemu zatekao muškarca u stanju teške alkoholne kome. Prenesen je na brod lučke ispostave, a jedrilica je odsukana i stavljena u tegalj. Provjerom se ubrzo saznalo da je riječ o 48-godišnjem Poljaku i jedrilici u njegovu vlasništvu, koji je s obitelji ljetovao u Rogoznici. Na brodu je podvrgnut alkotestu i izmjereno mu je 2,85 promila alkohola u krvi - kazao nam je o ovom nesvakidašnjem pomorskom slučaju Robert Baljkas, kapetan Lučke kapetanije Šibenik.
- Kad smo stigli do jedrilice, muškarac od pijanstva nije mogao ni pričati ni stajati, bilo kakva komunikacija s njime bila je nemoguća. No, u mom radnom vijeku nije ovo prvi takav slučaj, bilo je i gorih situacija, bilo je nautičara na plovilima koje smo zatekli i s još većom koncentracijom alkohola u krvi - rekao je Ante Mijalić, kapetan lučke ispostave Rogoznice.
Na obali u Rogoznici pijanog Poljaka dočekala je ekipa Hitne pomoći, a ubrzo mu je stigla i supruga. Liječničkim pregledom djelatnika Hitne službe nisu mu utvrđene nikakve ozljede, pa nije bilo potrebe za hospitalizacijom. Odnijeli su ga potom u apartman na triježnjenje, a kad se otrijezni morat će posegnuti za pozamašnom svotom novca kako bi podmirio kazne koje ga čekaju.
Protiv Poljaka Lučka kapetanija Šibenik otvorila je prekršajni postupak. Na teret mu se stavlja plovidba u alkoholiziranom stanju, ugrožavanje sigurnosti drugih sudionika u plovidbi, kao i još niz drugih prekršaja, poput neplaćene godišnje vinjete za plovidbu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr