• hr
  • en
  • de
  • it

Peugeot i Beneteau predstavljaju Sea Drive Concept

Peugeotov i-Cockpit sustav digitalnog kokpita je odlično prihvaćen od korisnika, a sada se razmišlja o njegovoj primjeni u svijetu nautike.
Peugeot i-Cockpit trenutno koristi preko četiri milijuna korisnika, a taj će broj, s obzirom na sve veću dostupnost, sigurno rasti. Povratne informacije su pozitivne, pa Peugeot Design Lab koji je osmislio koncept pokušava sada taj sustav uvesti u svijet nautike. Tu će mu pomoći Beneteau, koji je razvio Ship Control, a koji centralizira sve korisne informacije za upravljanje, sigurnost i udobnost u kabini, a premijerno je predstavljen na plovilu. Sustav tako nadzire rad motora, navigaciju, stanje električne mreže i akumulatora, upravljanje kaljužnim pumpama, klimatizaciju i sl.
Sinergijski učinak objedinjen je imenom Sea Drive Concept, a on na plovilo dovodi prepoznatljive elemente kao što kompaktni upravljač, instrumentna ploča u visini očiju i veliki dodirni zaslon, sada dijagonale 17 inča. Dodatno ima tablet koji se može skinuti, a prikazuje glavne informacije za navigaciju u vidnom polju kormilara.

Izvor: www.index.hr