• hr
  • en
  • de
  • it

PARK ORSULA: Najljepša pozornica Hrvatske dobila službeno priznanje!

Park Orsula našla se ovih dana na top listama dvaju vrhunskih stranih portala, Beatport i Pulse Radio, kao jedna od najljepših svjetskih lokacija za glazbene događaje. Nedavni odlazak u London i susreti s ljudima iz tamošnjih medija i prezentacija pozornice Park Orsula koje su voditelji ovog projekta poduzeli povodom organizacije programa 'Croatia music Adventures' , iznenađujuće brzo su dale rezultate. 

Tako je na Pulse Radio Orsula završila na trećem od deset mjesta, odmah nakon Secret Solstice u Reykjaviku, te Red Rocks amfiteatru u američkom Morrisonu. Na listi su još i slavne lokacije Star Wars Tatooine Film Set u Onk Jmelu, Petrovaradinska tvrđava u Novom Sadu, Punta Christo u Puli, Ibiza...  
'Očaravajuća lokacija 200 metara iznad stme provalije s koje se pruža nezaboravan pogled na Dubrovački akvatorij oduzima dah' - zapisali su za Park Orsulu na portalu Pulse Radio.  

Peto mjesto na Beatportu
Od 20 nevjerojatnih okacija objavljenih na portalu Beatport, Park Orsula našao se na čak petom mjestu, i to kao tek otkrivena lokacija za uživanje u glazbenim spektaklima.Odmah po preporuci tih portala ostvareni su milijuni pregleda te se sa postojanjem i ove naše dubrovačke posebnosti upoznala svekolika svjetska javnost. To će zasigurno doprinjeti, povezivanju, umrežavanju i ukupnom jačanju kreativne energije, što će ovom projektu omogućiti brojne  nove izazove.

Koncertno ljeto 2015. 
Orsula je postala zapaženo mjesto koje mnogima tek ima oduzeti dah, a potvrdit će se to i ove godine na mnoštvu zanimljivih programa organiziranih u sklopu ovogodišnjeg koncertnog ljeta.
U ponedjeljak je tako predstavljen highlight ljeta na Orsuli - Croatia Music Adventures, te tako 28. srpnja i 4. kolovoza stižu svjetske zvijezde  - Asian Dub Foundation i Mario Biondi, no i ostatak ljeta nosi bogat i zanimljiv program.
Vrijedi istaknuti ROCK Kamp Orsula, dvodnevni događaj koji će se održati 10. i 11. srpnja, stvarajući glazbeni trokut između Dubrovnika, Zagreba i Rijeke. 48 sati druženja i rock'nrolla uz nastup više od 10 odličnih bendova.. 
Za ljubitelje starog dobrog rocka, tu je koncert Gruhaka posvećen Indexima 18. srpnja, te legendarni bend Drugi način 7. kolovoza. Uz njih, publika će moći uživati u Rundek Cargo Triu, koji stiže 1. kolovoza, a vraća nam se i Vlatko Stefanovski koncertom s Miroslavom Tadićem i braćom Teofilović. Doći će i Pavel, Sara Renar, General Woo, Vatra, M.O.R.T., S.A.R.S...
Vrijedi spomenuti i zanimljivu suradnju Orsule i Dubrovačkih ljetnih igara, gdje će u Parku nastupiti izvrsna mlada jazz pjevačica Thana Alexa. Nadaleko poznata 'etno dama', Tamara Obrovac, s promocijom albuma 4. rujna, posljednji je ovogodišnji ljetni koncert.

Izvor: http://www.portaloko.hr/