• hr
  • en
  • de
  • it

Ovo što se dogodilo Novom Zelandu može se dogoditi i nama

Filipinskom kapetanu Mauru Balomangi, zapovjedniku broda "Rena", i drugom časniku palube prijete jednogodišnje zatvorske kazne ako okružni sud u Taurangi potvrdi njihovu krivnju za nasukavanje kontejnerskog broda "Rena" na koraljni greben Astrolabe, udaljenog 22 kilometra od obale novozelandskog Sjevernog otoka.

Kapetan i časnik nalaze se u pritvoru, a 19. listopada ponovno će se naći pred sudom pod optužbom za "opasno upravljanje brodom", a otegotna okolnost za Balomangu moglo bi biti neiskustvo, jer zvanje zapovjednika posjeduje tek od ožujka. Jednogodišnji boravak iza brave možda bi im mogla zamijeniti ukupna novčana kazna od 70-ak tisuća kuna, što je znatno manje od nastalih šteta koje se već broje u milijunima dolara.
Posadama brodova koji plove prema Taurangi, najvećoj novozelandskoj luci, već je izdano upozorenje da u širokom luku obilaze opasno područje, jer je s "Rene" u more već palo 70 od 1368 ukrcanih kontejnera, a na palubi se nalazi i 11 kontejnera s opasnim tvarima.

- Već sada je riječ o najvećoj pomorskoj ekološkoj katastrofi u povijesti Novog Zelanda, a prijeti nam još veća opasnost. Prepušteni smo milosti mora, što nije povoljna okolnost. Oko 250 ljudi već je danima angažirano na čišćenju plaža i obalnog pojasa od naftnih mrlja. S plaža smo uklonili oko 10.000 tona pijeska onečišćenog naftom, a neugodan miris može se osjetiti duž obale. Uginulo je oko 200 ptica, a još 50-ak ih je na oporavku u specijaliziranim centrima. Duž obale zabranili smo kupanje, ribolov i vađenje školjaka - izjavila je Catherine Taylor, direktorica Pomorske uprave Novog Zelanda, dok je Stephen Joyce, ministar prometa, kazao da su troškovi akcije već "prešli nekoliko milijuna dolara".
Ako se ostvare crne prognoze o istjecanju goriva iz spremnika, nafta bi, nošena morskim strujama i vjetrom, mogla izazvati još teže posljedice na okoliš i život u Pacifiku.

Mr. Martin Bilić, viši stručni suradnik u splitskom Područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upozorava na veliku opasnost za floru i faunu u posebno osjetljivom području kao što je koraljni greben.

- Havarija broda "Rena" još je jedan dokaz koliko treba ulagati u sigurnost plovidbe, kvalitetu brodova i posada. Podaci Međunarodne pomorske organizacije govore da je više od 90 posto pomorskih nesreća izravno povezano s pogreškama posada, a to je vjerojatno bio uzrok i havarije kod Novog Zelanda. Ako iz brodskih spremnika doista istekne cjelokupna količina goriva, to će izazvati nesagledive štete. Na Jadranu do sada nije bilo sličnih katastrofa, ali to ne znači da ne treba ulagati u ljude i tehniku kako bismo kvalitetno spriječili ili sanirali nesreće - dodaje mr. Bilić.
 

Evakuacija helikopterom
Pomorci s grčkog broda, njih 24, helikopterom su evakuirani s "Rene" i prevezeni u Taurangu gdje će do daljnjega čekati rasplet situacije. Brod dug 235 metara izgrađen je 1990. godine u njemačkom Kielu, a posljednjih godinu dana plovi u floti grčke kompanije "Ciel Shipmanagement" koju nadziru braća Ofer, poznati izraelski brodovlasnici.

Zarobljeno' vino
I prijeteća ekološka katastrofa na Novom Zelandu ima priču za rubriku "vjerovali ili ne", jer je na brodu "zarobljeno" 4000 kutija vina "Astrolabe", bijelog sauvignona koji nosi isto ime kao i koraljni greben na koji se nasukao brod. Riječ je o vinu vrijednom oko 800 tisuća dolara koje na palubi "Rene" ipak neće stići do kupaca u Irskoj, ali će zato iz Taurange prema Europi sutra isploviti drugi brod s kontejnerom punim novozelandskog vina.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr