• hr
  • en
  • de
  • it

Ove će godine na kruzerima u Zadar doploviti oko 80 tisuća gostiju

Nadolazeća sezona kruzera u Zadru, sudeći po najavama, mogla bi biti izuzetno uspješna. Najave su već sada početkom godine bolje nego za lanjsku 2014. godinu.
Đoni Štambuk, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave, prisjetivši se 2013. godine, kazao je kako je tada u Zadar kruzerima pristiglo 33.647 putnika. Povećanje je uslijedilo već sljedeću godinu, pa je tako 2014. bilo 53.791 putnik.
- Tijekom ove godine očekuje se povećanje od oko 40 posto putnika. Imamo najave da bi kruzerima moglo doći oko 80 tisuća putnika. Međutim, riječ je o nestabilnom tržištu, dogodi se da pojedini otkažu, pa moramo biti malo oprezni u najavama, rekao je Štambuk.
- Ove godine imamo najave za 94 ticanja, od čega će nešto više od 30 brodova pristati u Gaženici, a 50-ak na Poluotoku. Ove godine imamo i šest home port operacija, pojasnio je Štambuk.
Navodi kako nema većih problema zbog pristajanja kruzera u Gaženici.
- Imali smo malih problema što se tiče prijevoza iz Gaženice za centar grada kada je prvi kruzer pristao tamo, ali već s drugim kruzerom organizacija se znatno poboljšala i osigurali su se svi uvjeti za prijevoz putnika, naglasio je Štambuk.
Uspješnu sezonu kruzera možemo očekivati i u 2016. godini. Naime, već sada prema najavama dogodine bi u Zadar moglo uploviti više od 100 tisuća putnika, što bi bio sam rekord u ovoj turističkoj grani.

Izvor: www.zadarskilist.hr