• hr
  • en
  • de
  • it

Otvoren Offshore World Challenge

Četverodnevna sportska manifestacija Offshore World Challenge Poreč 2017, treće izdanje međunarodnog kvalifikacijskog turnira u Big Game Fishingu koje je ujedno i najveće natjecanje ove vrste u Hrvatskoj i regiji, svečanom je ceremonijom otvorena na porečkoj rivi.
Tom prigodom natjecateljima su podijeljeni startni brojevi te predstavljeni i svi timovi, a pozdravnim govorima prisutnima se obratili porečki gradonačelnik Loris Peršurić, delegat Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Tonći Luketa te glavni organizator i predsjednik Športsko ribolovnog kluba Big Game 4 Tuna Franko Čerin. Svi oni zajedno zaželjeli su sreću, odnosno "roge ribaru" svim sudionicima natjecanja u lovu na ovu veliku morsku divljač, a koje starta u četvrtak točno u osam sati ujutro. U velikoj borbi tko će uloviti najveću tunu sudjeluje 300 članova posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Norveške, Rusije i drugih europskih zemalja, a koji će na 70-ak brodova, ako to vrijeme dopusti, tri dana loviti u porečkom akvatoriju.
Offshore World Challenge Poreč 2017 je kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju 2018. godine u Queposu u Kostariki, a ova velika sportska manifestacija svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u lov na veliku ribu, čime se Poreč pozicionira kao jedna od najboljih svjetskih ribolovnih destinacija na karti Big Game Fishinga. Ukoliko to vremenske prilike dozvole, svakog dana natjecanja od 14. do 16. rujna timovi imaju pravo loviti do 17 sati, odnosno 16 sati zadnjeg dana natjecanja, kada se, po pravilima natjecanja, udice moraju izvaditi iz mora. Nakon toga slijedi povratak u luku gdje okupljeni mogu pratiti vaganje ulova od 21.30 sati, naravno ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvolili.
Održavanje natjecanja u petak i subotu upitno je zbog loše prognoze, no ukoliko uvjeti na moru dopuste, u petak će se održati vaganje ribe na rivi u 21:30 sati, ali se zabavni programi na otvorenom otkazuju. Ukoliko proglašenje pobjednika i podjelu nagrada ne bude moguće održati se na rivi, ono se premješta u Grand Hotel Palazzo.

 

Izvor: www.glasistre.hr