• hr
  • en
  • de
  • it

Otvoren najveći turistički sajam na svijetu ITB u Berlinu

Njemačka kancelarka Angela Merkel otvorila je u utorak navečer u Berlinu 52. Mađunarodnu burzu turizma (ITB) najveći turistički sajam na svijetu

'Turizam je odličan primjer za prilike koje pruža globalizam', rekla je njemačka kancelarka otvarajući ITB. Ona je dodala kako je turizam važan gospodarski čimbenik koji osigurava radna mjesta od čega posebice mogu profitirati zemlje u razvoju.
'Turizam živi od otvorenosti prema svijetu i istodobno potiče otvorenost. I zato se nadam da će i ITB pridonijeti tomu da se smanje predrasude', zaključila je kancelarka.
Ovogodišnji gost partner ITB-a je sjeveroistočna njemačka savezna država Mecklenburg-Vorpommern gdje je i izborna jedinica Angele Merkel.
No ovogodišnjem izdanju ITB-a se predstavlja oko 10.000 turističkih poduzeća iz 186 zemalja i turističkih regija.
Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg ITB-a, koja će biti popraćena i zasebnim kongresom, je turističko opterećenje posebice u omiljenim odredištima kruzera. Jedna od daljnjih tema sajma je i luksuzni turistički segment.
Hrvatska turistička zajednica ove godine se predstavlja novim štandom. Štand će posjetiti i hrvatski ministar turizma Gari Cappeli koji će obaviti niz razgovora s predstavnicima turističke industrije.
Prošle godine ITB je posjetilo oko 170.000 posjetitelja od čega oko 100.000 otpada na predstavnike branše.

Izvor: www.tportal.hr