• hr
  • en
  • de
  • it

Otvoren 18. Biograd Boat Show

Novi-stari ministar mora, prometa i infrastukture Oleg Butković svečano je u četvrtak u Ilirijinoj marini Kornati otvorio 18. Biograd Boat Show, najznačajniju sajamsku manifestaciju nautičkog turizma u srednoj Europi i jednu od najznačajnijih nautičarskih događaja u Europi uopće.
Punoljetni BBS nadmašio je sajamskom površinom, brojem izlagača (300), brojem izloženih plovila (300) te s 40 premijerno izloženih brodova sve prethodne.
Goran Ražnjević, predsjednik Uprave hotelske kompanije Ilirija, organizatora BBS-a, stoga je u svom obraćanju uzvanicima i posjetiteljima sajma ukratko iznio respektabilnu povijest ove manifestacije koja je postala najznačajniji događaj nautičkog turizma u Hrvatkoj, a Biograd velikim slovima ucrtala u nautičarsku i turističku kartu svijeta.
I ministar Oleg Butković je s puno respekta govorio o značaju i tradiciji BBS-a, isto kao i zadarski župan Stipe Zrilić te direktor sajma Milan Šangulin.
Uz ostale uzvanike na otvaranju BBS-a bio je nazočan i 'prvi gospodin' RH Jakov Kitarović, suprug predsjednike Kolinde Grabar Kitarović.
Tradicionalno na otvaranju Biograd Boat Showa, bez obzira na njegov značaj za grad Biograd, nije bio prisutan biogradski gradonačelnik Ivan Knez. I to zbog dugogodišnjeg sukoba između njega i Uprave Ilirije, prvenstveno predsjednika Ražnjevića.
18. BBS bit će otvoren do nedjelje, 23.listopada. Sajam je otvoren od 10 do 18,30 sati, a ulaznica je 35 kn.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr