• hr
  • en
  • de
  • it

Otočani: sezona stigla, hidroaviona nema; Lučka uprava: koncesija ‘slijeće’ u petak

Priprema, pozor, kreni, stani, čekaj... pozor... Tako bi se otprilike mogao opisati početak letenja hidroaoviona između Gradske luke i srednjodalmatinskih otoka.
Premda linije "European Coastal Airlinesa" (ECA) iz Resnika prema Puli, Malom Lošinju i Jelsi na Hvaru funkcioniraju uredno, zrakoplovi koji su od 1. lipnja, a zatim od srijede trebali polijetati iz našeg porta prema Veloj Luci i Ubliju na Lastovu, unatoč najavama još nisu krenuli.

U niskom startu
Iz Lučke uprave Split uvjeravaju nas da je sve pod kontrolom i u roku te da ne postoje prepreke za uvođenje hidroaovionske linije iz našega grada prema Korčuli i Lastovu. Kako navodi Milan Blaževski, čelnik krovne lučke ustanove, nakon završetka rekonstrukcije pripadajućeg veza u središnjem "bazenu" službenici Ministarstva graditeljstva obavljaju preglede radi izdavanja uporabne dozvole koju očekuju do kraja tjedna.
- U ovim trenucima trebali bismo imati dozvolu, a u petak potpisati koncesiju koja je već sastavljena i dogovorena. ECA već od idućeg tjedna može početi sa svojim dijelom radova, a budući da znam da već imaju sve spremno, vjerujem da će ići brzo - kazao je ravnatelj Blaževski.
No, dok u Splitu drže konce u svojim rukama, na otocima nervoza raste. Koncesije za taj dio su potpisane, dozvole ishođene i plaćene, u trajektnim pristaništima na škojima stvaraju se gužve, a na horizontu se još ne vide zrakoplovna krila.
- Iako je ECA-i 30. lipnja istekao rok unutar kojeg se obvezala da će sve biti spremno za prve letove, još nisu ni počeli s radovima. Mi smo im izišli u susret kako bi se konačno ostvario hidroavionski prijevoz putnika i kako bi se zaposlili naši ljudi. Nezgodno je što do sada projekt nije ostvaren - rekao nam je Boris Žuvela, ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka.
Prema njegovim riječima, već je istekao tromjesečni poček na plaćanje koncesije od 25.000 kuna godišnje, potpisane krajem ožujka, a da u međuvremenu ni jedan od tri najavljena objekta još nije postavljen, baš kao ni pontoni za privezivanje letjelica. Lučke vlasti na zapadnom dijelu Korčule projekt su pomogle s 80.000 kuna, koliko ih je koštalo ishođenje lokacijske dozvole i izrada projekta uređenja pristaništa pa s nestrpljenjem očekuju povrat uloženog.

Prevrtljiva birokracija
Na Lastovu je situacija slična, avionima ni traga ni glasa. Za svega 5000 kuna godišnje ECA je bez konkurencije dobila koncesiju, no mjesec i pol nakon potpisivanja ona je samo slovo na papiru čime nije zadovoljan ni Antun Banovac, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, zaslužan za postignuti dogovor.
- Dali smo im tako smiješno nisku cijenu da im budemo vjetar u leđa. Želimo da to zaživi i stojimo im na raspolaganju što god da im treba. Svi papiri za Lastovo su gotovi. Mi čekamo! - istaknuo je Banovac. I sam koncesionar dijeli razočaranje otočnih lučkih uprava. Za kašnjenje posla na otocima Klaus Dieter Martin, prvi čovjek zrakoplovne kompanije, krivi Lučku upravu Split koja, kako je naglasio, još nije pribavila dozvolu za korištenje netom rekonstruiranog veza broj 21 pa on ne želi ulagati unaprijed, upoznat s prevrtljivošću naše birokracije.
- Pontoni za splitsku luku i otoke gotovi su i čekaju isporuku u šibenskoj tvornici. S njihovim postavljanjem započet ću u trenutku kada mi Lučka uprava Split pribavi potrebnu dozvolu, odnosno čim potpišemo koncesiju. Još nisam ni vidio taj ugovor pa ne mogu ništa reći unaprijed - kaže direktor ECA-e.

Jeftine karte za prvih 1000 putnika
Podsjećamo na najavljenu pogodnost kod kupnje promotivnih karta preko interneta za liniju iz Gradske luke prema Veloj Luci, koje će prvih 1000 sretnika koštati svega 99 kuna, dok će redovna cijena iznositi 199 kuna po putniku u jednom smjeru.

SITNE NAKNADE
25.000 kuna iznosi godišnja koncesija koju kompanija ECA mora plaćati Županijskoj lučkoj upravi Vela Luka
5000 kuna plaća zrakoplovna tvrtka za pravo letenja i pristajanja hidroaviona u lastovskom Ubliju

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr