• hr
  • en
  • de
  • it

Otkrili smo novo 'it mjesto' u gradu: na Zapadnoj obali 'usidrio' se luksuzan brod, a


Split se zadnjih godina prometnuo u perjanicu hrvatskog turizma, a njegova je gastronomska ponuda iz dana u dan sve bogatija; stalno se otvaraju novi barovi, zalogajnice, restorani... Jedna od najnovijih akvizicija je nesvakidašnji brod-bar "Maduro" u okviru tvrtke "F Group", koji se trajno "usidrio" na Zapadnoj obali.
Njegov interijer podsjeća na pravi brod, a na tu su ideju članovi obitelji Kačunić, koja se već "ušemila" u različitim konceptima, došli želeći da njihovi gosti ne gledaju samo na brodove i jahte u splitskoj luci, nego da se osjećaju kao da su na jednom od luksuznih plovila.
"Maduro" je prvo specijalizirano mjesto u Splitu kad je ponuda inovativnih craft koktela napravljenih od džina u pitanju, a u toj "brodskoj" oazi pazilo se na svaki detalj: goste poslužuju "mornari", cjenici su napravljeni u obliku pojaseva za spašavanje... Šank je napravljen od mahagonija, dok su zidovi obloženi drvenim panelima s okruglim zrcalima kako bi se stekao dojam boravka u brodskoj kabini.
Veći dio interijera je ručne izrade, jedino su stolice kupljene gotove. Terasa, odnosno "krma", prekrivena je brodskim podom i stolovima od sibirskog ariša, koji je otporan na sol i vodu; gornji unutarnji šank ima zaštićene boce kao što je to uobičajeno na brodovima, da ne bi nekud odletjele. No, na ovom "brodu" gostima se može zaljuljati pod nogama jedino ako popiju previše džina...

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr