• hr
  • en
  • de
  • it

Opatija dobila gat za privez turističkih brodica

U dogradnju luke Opatija uloženo je 2,75 milijuna kuna, a cilj je rasterećenje postojećeg dijela operativne obale, proširenje i sanacija pristaništa uslijed sigurnijeg priveza, povećanje prometa putnika i uređenje komunalnog dijela opatijske luke

Opatijska luka ima novi gat za privez turističkih i izletničkih brodica koji je danas svečano otvoren u nazočnosti brojnih uzvanika, predstavnika Grada Opatije, PGŽ-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH. Nulta je to faza projekta dogradnje luke Opatija u koju je uloženo 2,75 milijuna kuna, a čiji je cilj rasterećenje postojećeg dijela operativne obale, proširenje i sanacija pristaništa uslijed sigurnijeg priveza, povećanje prometa putnika i uređenje komunalnog dijela opatijske luke. Projekt su zajednički sufinancirali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sa 1,1 milijun kuna, Primorsko-goranska županija sa 1 milijun kuna, Grad Opatija s 300.000 kuna i Županijska lučka uprava Opatija - Lovran - Mošćenička Draga s 273.000 kuna.
Ukupna dužina novog operativnog gata iznosi 35 metara plus 30 metara korijena gata, širine tri metra i služit će za privez putničkih i izletničkih brodova.

Izvor: www.novilist.hr