• hr
  • en
  • de
  • it

Omiš: upravljajući gliserom ozlijedio Čehinju

U aktualnoj produljenoj sezoni kupanja jučer poslijepodne dogodio se još jedan „bliski susret" glisera i kupača, a ovoga puta teže ozljede ruku i nogu zadobila je 23-godišnja češka turistkinja koja se prema izjavama očevidaca kupala 30-ak metara od obale ispred mjesta Nemira kod Omiša.

Kako smo doznali u Lučkoj kapetaniji Split, na mladu kupačicu „naletio" je P. B. (54) koji je u tom trenutku okretao gliser registracijske oznake OŠ-401.
Čehinja je ubrzo izvučena na obalu, a potom je prevezena u splitski KBC gdje su nam kazali kako prve procjene govore da kupačica ipak ne bi trebala imati trajne posljedice od zadobivenih ozljeda, ali i kako će više informacija o oporavku imati nakon potpune liječničke obrade.

Očevid u Nemiri obavili su inspektori Lučke kapetanije i MUP-a koji tek trebaju utvrditi je li muškarac koji se nalazio za kormilom glisera plovio preblizu obale budući da se Čehinja očito nalazila u dopuštenoj zoni za kupače.
Naime, aktualni zakoni propisuju da se kupači smiju udaljiti najviše 100 metara od obale, dok se brodice ne smiju približiti na manje od 50 metara od kupališta ograđenog plutačama odnosno unutar 150 metara od prirodne plaže.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr