• hr
  • en
  • de
  • it

Olive Island Marina očekuje još uspješniju novu sezonu

U novu, treću sezonu ulazimo s odličnim rezultatima prethodne godine i drugi put osvojenom nagradom Hrvatske gospodarske komore za najbolju malu marinu u Hrvatskoj. Najveći rast i pozicioniranje na tržištu bilježi naš Olive Garden Restoran, koji je lani imao 40-postotno povećanje prometa u usporedbi s 2014. godinom i zaslužan je što marinu ne posjećuju samo nautičari u tranzitu i stalni gosti na vezu, nego domaći ljudi i općenito turisti koji se odmaraju na Ugljanu i Pašmanu, kaže Toni Antišin, direktor Olive Island Marine u Sutomišćici, koja u subotu, 19. ožujka, nakon zimske stanke ponovno otvara vrata.
- Najveća novost u ponudi restorana bit će jela pripremljena s našim, lokalnim tartufima, koje Zadranin Ivica Matak pronalazi na obroncima Velebita i u zadarskom zaleđu. I dalje će većina jela biti iz mediteranske kuhinje, ali pripremljena i prezentirana na malo drukčiji, inovativniji način, u woku ili terrini, poput, primjerice, tjestenine s plodovima mora isključivo iz jadranskog mora ili odležanim ramstekom. Bit će i nekih iznenađenja, poput sezonskih jela s divljim šparogama, ali nema smisla da sve otkrijemo prije otvorenja, najavljuje Poljak, uz napomenu da će mnoga jela doživjeti i korekciju cijene, u plusu i minusu. Glavni adut, dodaje, i dalje će biti najbolji omjer cijene i kvalitete jer žele da im se gosti zadovoljni vraćaju.
Novina će biti i na vinskoj karti, gdje će se ponovno naglasak staviti na promociju vina sa zadarskog područja, od pošipa i crljenka iz Kraljevskih vinograda u Petrčanima do crnih vina zadarskog Degarra Bonterra.
Budući da je u pred i posezoni većina ugostiteljskih objekata na Ugljanu zatvorena, u Olive Island Marini ponudu restorana nastoje što više prilagoditi domaćem stanovništvu. Stoga će od ove sezone u kafiću i baru na meniju imati i dnevni izbor kolača i slastica, zbog čega su zaposlili školovanog slastičara iz Preka
Restoran Olive Garden, koji na terasi može primiti 86 gostiju, a u unutarnjem, grijanom dijelu 40, bit će otvoren od 13 do 23 sata, a bar od 8.30 do 23, ali, napominje direktor, ako ima gostiju nikoga se neće tjerati van točno u 23 sata.

Izvor: www.ezadar.hr