• hr
  • en
  • de
  • it

Odsukan teretni brod kod Krapnja

Brod za rasute terete „JAAKOB 2", koji se u četvrtak oko 10 sati pola nautičke milje sjeveroistočno od otočića Krapnja kod Šibenika nasukao pokraj hridi Kraplun, odsukan je isti dan oko 15 sati.

Brod se odsukao uz pomoć motora, te premještanjem balastnih voda iz krmenog u pramčani dio broda, te će vlastitim pogonom uploviti u luku Šibenik.

Prilikom nasukanja nije došlo do onečišćenja morskog okoliša jer dno broda nije bilo probijeno, te nitko od 10 članova posade na brodu nije ozlijeđen.

Brod plovi pod zastavom Sierra Leone, dugačak je 76 metara, a u Šibenik je stigao iz Italije s namjerom ukrcaja drva u šibenskoj luci.

Nezgoda se dogodila dok je brod čekao tegljača da ga uvede u luku. Prilikom nasukanja more je bilo mirno, nije bilo vjetra niti valova.

Brod su pregledali ronioci i utvrdili da nema prodora mora.

Odsukani brod do daljnjeg će ostati u šibenskoj luci gdje će inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Šibenik obaviti inspekcijski pregled kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. Do tada je Lučka kapetanija brodu izdala zabranu plovidbe.


Marina Halužan,
glasnogovornica

Izvor: www.mmpi.hr