• hr
  • en
  • de
  • it

Od lipnja Pula ponovo morem povezana sa Zadrom

Državna brzobrodska linija Pula - Zadar bit će obnovljena, a osim u sezoni planira se i zimsko prometovanje barem jednom tjedno. Uskoro bi trebao biti raspisan koncesijski natječaj za brodara koji će liniju održavati, a početak plovidbe planiran je za početak lipnja. Brodska linija će tijekom cijele godine uz Lošinj ticati i otoke Unije, Susak, Ilovik i Silbu.
Obnovu brodske veze financirat će Agencija za obalni linijski pomorski promet s dva milijuna, Ministarstvo turizma s 1,5 milijuna kuna te tri zainteresirana grada i županije, najavila je nedavno u Rijeci zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.
Kako doznajemo od Davida Radasa iz Kabineta ministra Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u tijeku su aktivnosti koje prethode raspisivanju javnog natječaja za odabir brodara, koji će održavati državnu brzobrodsku liniju 9141 Pula - (Unije - Susak) - Mali Lošinj - (Ilovik - Silba) - Zadar (i povratno).
- Ova brzobrodska linija trebala bi biti uspostavljena uoči početka ovogodišnje turističke sezone i to za razdoblje od 1. lipnja do 31. prosinca 2017. godine, nakon čega će biti uspostavljena kao cjelogodišnja linija. Usporedo s pripremom javnog natječaja provode se aktivnosti vezano uz potpisivanje Sporazuma o zajedničkom financiranju spomenute brzobrodske linije, u kojoj će sudjelovati Agencija za obalni linijski pomorski promet zajedno s jedinicama regionalne i lokalne samouprave odnosno Istarska, Primorsko-goranska i Zadarska županija te gradovi Pula, Mali Lošinj i Zadar, zaključuju iz Ministarstva.

Izvor: www.glasistre.hr