• hr
  • en
  • de
  • it

Obnovljena marina u Pomeru

Nakon ljetne stanke, konačno je dovršena prva faza rekonstrukcije ACI marine Pomer u sklopu koje je obnovljena zgrada recepcije i dio infrastrukture. Radovi se, prema najavi direktorice korporativnih komunikacija i marketinga ACI-ja Gracije Krainer, nastavljaju polovicom studenog, a trebali bi biti dovršeni do kraja svibnja iduće godine.
U prvoj fazi uklonjeni su dijelovi stare zgrade recepcije, starog restorana i natkrivene terase, rekonstruirana je zgrada recepcije, elektro i komunikacijske instalacije, uređen novi kolni ulaz, obnovljena je hidrantska mreža, vodoopskrba i odvodnja. Izgrađen je dio novog restorana, obnovljeno šetalište i parking, nabavljena je urbana oprema i postavljena vanjska rasvjeta. Do danas je uloženo oko 6,5 milijuna kuna, napominje Krainer.
- Do idućeg ljeta planiramo dovršiti infrastrukturu, šetalište, unutarnje i vanjsko parkiralište, novi restoran. Izgradit ćemo i novi sanitarni čvor, garažni objekt i uredske prostore za čarter, boravak mornara te servis, nabraja Krainer.
Budući da je prethodni izvođač radova zapao u financijske probleme i nije mogao jamčiti dovršetak radova u zadanom roku, u ACI-ju navode da će se novi izvođač utvrditi nakon dovršetka postupka nabave koji je u tijeku. No, zbog toga, tvrdi Krainer, investicija neće poskupjeti.

Izvor: www.glasistre.hr