• hr
  • en
  • de
  • it

Obnavljaju se dotrajali molovi u Poreču

Jučer je u porečkoj marini počela obnova dotrajalih molova koja bi trebala biti okončana do kraja godine, doznajemo iz komunalnog poduzeća Usluga koja je nedavno dovršila rekonstrukciju tamošnje zgrade marine. Cilj ove investicije je povećanje kvalitete usluge sa željom da se dosadašnji korisnici vezova zadrže i privuku novi nautičari. Sanirat će se dva mola u površini od 370 četvornih metara koja su izgrađena prije tridesetak godina. Tada su popločena betonskih pločama koje su zbog istrošenosti postale i potencijalna opasnost za korisnike marine. Investitor je Usluga koja će u ovaj projekt uložiti 400 tisuća kuna, saznajemo nadalje iz uprave ovog komunalca.
Nadalje, izvest će se građevinsko-obrtnički i vodo i elektroinstalaterski radovi. U sklopu građevinsko-obrtničkih radova uklonit će se dio mola na kojem se hoda i potom obložiti visokokvalitetnim WPC kompozitnim drvom. Prema informacijama iz Usluge, sanirat će se bočni dijelovi molova tako što će se najprije očistiti, dotrajali dijelovi će se ukloniti i zatim sve „presvući" reparaturnim mortom otpornim na sol. Svi ugrađeni materijali certificirani su da podnose utjecaj soli na njih. Na molove će se postaviti nove pločice za oznakom broja veza i desetak novih inoks bitvi za privez. U sklopu onih drugih radova ugradit će se novih osam kombiniranih ormarića koji zadovoljavaju najviše standarde te zamijeniti dotrajale vodnoinstalacijske cijevi i elektrokablovi. U energetskim kanalima sve će se instalacije pričvrstiti inoks obujmicama čime će se izbjeći oštećenja elektro-kablova i vodovodnih cijevi na duži vremenski period. Nadalje, obavijestili su iz gradskog komunalca, u sve postojeće kombinirane elektro-ormariće, koji do sada nisu imali tu mogućnost, dogradit će se sustav koji će vlasnicima plovila omogućiti priključak na satelitske TV programe.

- Ulaganjem u sanaciju molova značajno će se podići kvaliteta usluge i estetski izgled same marine, zaključuju u Usluzi.

Izvor: www.glasistre.hr