• hr
  • en
  • de
  • it

Novosti sa sajma Internautica

Svibanj je mjesec kada prijateljska toplina sunca napokon zagrijava našu zemlju i kada morski horizont postaje smjerom kojim mnogi od nas žele krenuti. Kako biste ove godine osigurali lijepo provedeno slobodno vrijeme na moru te na vrijeme pribavili svu potrebnu opremu za nautičke avanture, ne propustite jubilarni dvadeseti međunarodni sajam nautike Internautica 2015. U danima između 6. i 10. svibnja u ugodnom okruženju Marine Portorož na slovenskoj obali bit će organiziran spektakularan događaj sa zanimljivim programom izlaganja, prezentacijama plovila i raznim sportskim događajima.

Najnoviji rezultati poslovanja s europskih sajmova nautike vrlo su optimistični. Zahvaljujući ohrabrujućim podacima o ekonomskim trendovima i rastu u nautičkoj industriji u prvom tromjesečju 2015. organizatori sajma nautike Internautica 2015. vrlo su optimistični kad se radi o uspjehu ovogodišnjeg izdanja, ujedno i dvadesetoj godišnjici, pogotovo s obzirom na činjenicu da je interes izlagača ove godine puno veći nego u posljednjih nekoliko godina.

Mnoge nautičke atrakcije i premijere, koje registrirani izlagači već mogu očekivati, zasigurno će oduševiti mnoge ljubitelje brodova koji namjeravaju posjetiti sajam Internautica u prvim danima svibnja.

Na 20. sajmu Internautica bit će predstavljena najnovija inovativna tehnološka dostignuća koja povećavaju ekološku svijest pojedinca i promiču korištenje energije iz obnovljivih izvora i hibridnih sustava sa smanjenom potrošnjom goriva i emisija. Projekt Zelena avenija 2015. ponovno će predstaviti nekoliko zanimljivih električnih i hibridnih vozila, svakako uključujući plovila i nautičku opremu ovog tipa.

Po prvi će put biti organizirana utrka u veslanju na dasci Internautica SUP Challenge 2015., koja će predstavljati kup Slovenije u SUP-u. Natjecanja će se održati u subotu, 9. svibnja tijekom dana u kategorijama Internautica kup za profesionalce i Internautica Starboard Sprint za rekreativce i djecu.

Također moramo spomenuti tradicionalno okupljanje starih brodova i oldtimer automobila, koje će se održati od 8. do 10. svibnja u Piranskom zaljevu. Raznolikost programa uključivat će brojne aktivnosti posvećene sveobuhvatnom očuvanju našeg okoliša.

Internautica 2015. također osigurava velik izbor nautičke opreme, sportske odjeće i pribora za slobodno vrijeme na moru, kao i mnoga uzbudljiva društvena zbivanja.

Objavljene su Nominacije za nagradu Jadransko plovilo godine 2015., a pobjednici će biti proglašeni u petak, 8. svibnja tijekom Internautica Gala zabave.

Najnovije informacije u vezi s izložbenim programom i događajima možete pronaći na internetu na: www.internautica.net. Ulaznice po sniženoj cijeni mogu se kupiti i ispisati online.